Druhým soupeřem v letních přípravných zápasech byl celek z Kostelce, který v minulé sezóně sestoupil z okresní soutěže Praha – východ.

Do utkání jsme nastoupili  s minimem změn oproti minulému utkání se Zápy „B“. Novým hráčem byl Zdeněk Prokeš, o kterém se v poslední době jedná jako o jedné z možných posil pro liblické „Áčko“. Podstatná změna nastala v bráně, kde chybějícího Černého nahradil Lanc se zkušenostmi z nižších soutěží.

Do utkání lépe vstoupili Liblice a už z kraje zápasu po chybě hostujícího středního obránce se ujali vedení díky pohotové střele Hrstky do pravého horního růžku. Hostům se podařilo brzy srovnat  po špatném zahrání ofsajd systému a záhy dokonce  po špatném vyběhnutí domácího brankáře  při standardní situaci soupeře dostat do vedení.

Domácí to ale do poločasu nezabalili a po frekventované trase Pačes, Nekola a centru prvně jmenovaného se prosadil střelou z voleje opět Hrstka. Před koncem poločasu nachytal hostujícího gólmana přízemní střelou ze 30 metrů nováček v liblickém dresu Prokeš a udal i poločasové skóre 3:2.

Druhý poločas již neměl vlivem příliš slunečného počasí takové tempo jako první. Hostům se podařilo snížit po kombinaci v našem vápně. Jako odpověď přišel únik střelecky aktivního Hrstky, který zaznamenal hattrick a vedení 4:3. Soupeř však stihl po úniku po levé straně odcentrovat a přesně najít svého nabíhajícího spoluhráče, který se z úrovně penalty nemýlil a srovnal na konečných 4:4.

Za zmínku stojí ještě neproměnění penalty po zákroku na Hrstku jindy spolehlivým exekutorem pokutových kopů Vondráškem, který si snad tak vybral střeleckou smůlu   ještě před startem sezóny.

Góly: 3x Hrstka, Prokeš

Sestava:

Lanc, Bubník, Vondrášek, Šmejkal, Prokeš, Pačes, Vlk, Bázlik, Řípa F.,  Nekola, Hrstka, Řípa M., Nouzák