První zápas sezóny jsme vyhráli po bitvě nad nováčkem soutěže 2:1.

Liblice – Tři Dvory 2:1

„První poločas jsme začali aktivně, což přineslo mírnou převahu a naše šance. Ale potvrdilo se staré pořekadlo – nedáš, dostaneš a hosté po ojedinělém útoku a zaváhání naší obrany s brankářem vstřelili vedoucí branku. To se podepsalo pod následující minuty hry, kdy hosté převzali iniciativu a až ke konci poločasu se hra opět vyrovnala. Druhá půle byla již taková kopaná s naší mírnou převahou. Vyrovnání přinesl rychlý protiútok, kdy byl faulován náš útočník a Vondrášek s jistotou proměnil pokutový kop. Poté jsme se snažili strhnout vedení na svoji stranu, což se nám podařilo po krásné střele Nekoly z hranice vápna,“ popsal nejdůležitější okamžiky zápasu vedoucí liblického mužstva Jiří Pospíchal.

„První poločas jsme byli lepší, bohužel jsme nedali vyložený šance. Třeba Pokorný běžel sám na bránu, po něm z prostoru desítky mířil Kukal pouze do brankáře. Koncovka nás trápí nejvíc. Třeba na jaře jsme dali snad jenom deset gólů. Prostě nemáme takového toho zabijáka, který ze tří šancí dá dva góly,“ hlesl kouč Třech Dvorů Vladimír Novák.

Branky: 72. Vondrášek z PK, 87. Nekola – 8. Plachý.

Rozhodčí: Netáhlík. ŽK: 1:1. Diváci: 70. Poločas: 0:1.
Liblice: Černý – Prokeš, Vondrášek, Šmejkal, F. Řípa – Pačes (89. M. Řípa), Vlk, Sedláček (65. Fott), Vávra – Hrstka, Nekola.

Tři Dvory: Řehák – Malý (70. Kváča), Lapšanský, Kukal, Doležal – Bašista, Kubera, Stempák, Stojko – Pokorný, Plachý.

 

Zdroj: Kolínský deník