První soutěžní utkání odehrálo naše “béčko“ na domácím stadionu proti rezervě Nučic. V domácím dresu si odbylo premiéru hned několik borců z dorosteneckého týmu, konkrétně to byli: brankář Daniel Nanár, obránce Petr Nouzák a záložník Lukáš Karlík.

Od úvodního hvizdu vzali otěže zápasu do svých rukou naši hráči, díky čemuž si vytvořili dostatek brankových příležitostí, a tak byl poločasový výsledek 3:0 zcela zasloužený.

Do druhého poločasu nastoupily oba týmy ve stejném duchu, jako končily první, což vedlo k navýšení skóre na již propastných 4:0. Tento stav však vedoucí tým příliš uspokojil a po chybě ve středu pole se povedlo hostům snížit na 4:1. To však z jejich strany nebylo vše, následně přidali totiž další branku z pokutového kopu, o který se zasloužil známý delikvent Michal Řípa svým hloupým faulem. Kdo ví, jak by to celé dopadlo, kdyby včas nezasáhl domácí stratég Josef Paluska. V 70. minutě poslal totiž na hřiště svého jmenovce Josefa Jáchyma, jež vnesl na hřiště svěží vítr, a co víc, podařilo se mu dokonce vstřelit i dvě branky, a tak mohl všem předvést svou originální, dlouho připravovanou oslavu, kdy si ve “psím“ stylu imaginárně označkoval obě tyčky. To vykouzlilo úsměvy do mnohých tváří z řad diváků, ale i rozhodčímu, jež ocenil jeho snažení žlutou kartou. Stav 6:2 se do konce utkání již nezměnil, naše “béčko“ vstoupilo tedy do sezóny po vzoru prvního mužstva vítězně.

Sestava: Nanár, Řipa M., Psutka, Schovanec, Nouzák P. (46. Harčařík), Bubník J., Pačes, Bázlik, Vaněk (70. Jáchym (c)), Hybeš D. (c) (75. Karlík), Nouzák J.

Branky: 2 Hybeš, 2 Nouzák J., 2 Jáchym
ŽK: Řípa M., Schovanec, Nouzák J.

 

autor: Michal Řípa (upravil Aleš Moravec)