V neděli jsme hráli na horké kouřimské půdě a dokázali jsme tam zvítězit po divoké přestřelce.

Kouřim – Liblice 4:6

„Prvních dvacet minut jsme měli více ze hry, ale soupeř nás potrestal dvěma góly po našich chybách v obraně. Poté jsme se zvedli a v rozmezí mezi 30. až 34. minutou jsme skóre srovnali. Do poločasu soupeř přidal ještě jednu branku z penalty. Po změně stran soupeř opět po chybě
v obraně navýšil skóre. My jsme pouze dotahovali gólové manko. Když už se nám opět povedlo z penalty srovnat, tak Liblice opět vstřelily vedoucí gól. Od 80. minuty soupeř dohrával oslaben. Měli jsme šanci na vyrovnání, ale neproměnili a z protiútoku inkasovali na konečných 4:6,“ popsal klíčové okamžiky zápasu vedoucí Kouřimi Milan Švorba. „S hrou dopředu jsem byl spokojen, ale obrana dělala chyby, které soupeř trestal,“ dodal.

„Do zápasu jsme vstoupili opatrně a soupeř měl lehce navrch, ale nám se podařilo po dvou rychlých akcích dát dva góly a spolu s naší bojovností jsme domácí viditelně zaskočili. Kouřim hrozila především z nebezpečných standardních situací, po kterých se domácím podařilo srovnat skóre. Nám se naštěstí povedl dát gól do šatny, kdy suverénně proměnil penaltu Vondrášek. V druhé půli to byl boj od vápna k vápnu, kdy nudu přerušil až v 51. minutě Honza Hrstka, který si všiml vyběhnutého brankáře a z nějakých 35 metrů vymetl růžek brány krásnou střelou. Poté jsme opět byli nedůrazní při bránění standardky a nechali
v klidu hlavičkovat snad nejmenšího hráče domácích a abychom to neměli úplně
v klidu, tak domácí kapitán vyšachoval na naší levé straně dva hráče a došel si pro penaltu, kterou Kouřim opět vyrovnala. My ale naštěstí měli Honzu Hrstku, který využil svoji rychlost a utekl domácím a nezištně nahrál před prázdnou bránu Pačesovi a chvíli nato završil Hrstka svůj hattrick po dalším úniku a vyšperkoval tím svůj výkon, kdy se podílel na všech gólech. Musím ale pochválit celý tým za skvělý, bojovný výkon, kdy se nepoložili ani po dvojím vyrovnání domácích,“ uvedl vedoucí liblického týmu Jiří Pospíchal.

Branky: 30. Břečka, 34. a 70. Velčovský (2 z PK), 60. Müller – 15., 51. a 87. Hrstka, 19. a 83. Pačes, 43. Vondrášek z PK.

Rozhodčí: Horáček. ŽK: 3:5. ČK: 80. F. Řípa (L). Diváci: 110. Poločas: 2:3.
Kouřim: Petrásek – Svoboda, Pokorný, Havránek (50. J. Snížek), Světnička (81. Bug) – Břečka, M. Snížek, Janeček (62. Keltner), Müller – Velčovský, Královský.
Liblice: Černý – Prokeš, Vondrášek (80. Bázlik), Šmejkal, F. Řípa – Pačes, Fott (60. Bubník), Sedláček, Vávra – Nekola (76. Sobotka), Hrstka.

 

Zdroj: Kolínský deník