Na těžkou půdu do Týnce nad Labem jsme vyrazili jen v jedenácti, protože se někteří ani neobtěžovali včas omluvit. Z předchozího dne, kdy si z Týnce po těžkém zápase odvezlo body áčko, jsme věděli, že nás čekají těžké podmínky. Soupeř byl bodově před námi a terén představoval sám o soběpoměrně slušný nápor na fyzickou kondici.

Bohužel jsme se nepoučili z předchozích zápasů a hned v první minutě musel Nanár hasit samostatný nájezd. Stoperská dvojice byla v novém složení a chvilku trvalo než si to sedlo. Přečkali jsme naštěstí další postup útočníka sám na branku a i ošemetný závar před brankou. Vždy dobře zasáhl brankář a pak míč uklidili obránci. Branku jsme obdrželi po celkem nevinné akci, kdy odražený míč v šestnáctce obloučkem vrátil domácí záložník se štěstím přesněza tyč. Hra se však začala postupně vyrovnávat a i my jsme se dostali na dostřel. Aktivitou hýřil zejména Hybeš, který ukázal několik opravdu pěkných samostatných akcí, bohužel se dostal do už neřešitelné přesily nebo mu selhala finální přihrávka. Nicméně směrem dopředu představoval největší nebezpečí. Asi deset minut před koncem poločasu jsme po prvním rohu mohli nejprve srovnat Nouzákem, ale jeho hlavičce chyběl kousek. Potom nečekanou jednovku ze třiceti metrů poslal na branku Kováč, brankář stačil vyrazit, ale Rohn z dorážky minul. Náš druhý výborný Rohnův roh už znamenal vyrovnání, když se hlavou prosadil Nouzák Jakub. Těsně před poločasem mohl z přímého kopu otočit skóre Flieger, ale jeho střelu zastavilo břevno.

Do druhého poločasu jsme zpočátku vstoupili hned aktivně,ale i soupeř chtěl strhnout vedení na svojí stranu. Hrál se poměrně fyzicky náročný zápas, terén dával hráčům dost zabrat, ale podstatné bylo, že se misky vah začaly překlápět na naši stranu. Hybeš předvedl opět několik pěkných akcí zprava, ale k zvýšení skóre to nevedlo, vybojoval však několik rohů a každý znamenal poměrněnebezpečí. Více se do hry dostali oba střední záložníci a pojednou se i na těžkém terénu urodilo pár hezkých narážeček a kombinací. Nejdříve vybídl k skórování Karlík Rohna, ale tomu se brankáře přehodit nepodařilo. Po další z nich putoval míč po ose Flieger – Karlík – Rohn – Hybeš, jehož střelu brankářjen vyrazil k Uldrichovi a ten jej nekompromisně uklidil k tyči. Domácí zvýšili aktivitu, snažili se o vyrovnání a hra se přelévala na obě strany. Nejprve opět Flieger z přímého kopu opět orazítkoval břevno, aby hned z protiútoku totéž předvedl ze hry soupeř. Vy zbytku času se nám už hru podařilo držet dostatečně daleko od branky a po bojovném kolektivním výkonu jsme zaslouženě zvítězili. Pochvala patří všem z týmu, všichni bojovali na hraně svých možností, každý hráč z mužstva měl okamžik, kdy buď zabránil soupeři v dosažení branky, předvedl pěknou akci směrem dopředu, vzal si míč, účelně a individuálně obešel několik soupeřů, takticky přerušil hru. Je obtížné někoho pochválit více, ale hodněnadstandardní výkon s ohledem na předchozí zápasy podali Hybeš a Smolík.

Branky:  41. Nouzák Jakub, 71. Uldrich

Diváků: 19

Rozhodčí: Baroch

Bez karet

Sestava: Nanár – Straňák, Nouzák J., Smolík, Nouzák P.– Hybeš, Karlík, Flieger, Kováč – Rohn, Uldrich

Zdroj: David Hybeš