Pozdě ale přece přinášíme report z posledního zápasu.
Naším soupeřem byl tým Plaňan, které jsme přivítali na domácím hřišti. Mnozí diváci, i rodičové, a ani obě družstva, se nestačili divit, jak je možné v tak nevlídném a nepříznivém počasí odehrát utkání. Celý den byl trávník zásobován deštěm, ke kterému se brzy po výkopu přidalo i husté sněžení, hrálo se tedy na skutečně těžkém „skoro až extrémním“ terénu. Druhým extrémem, se kterým jsme se museli potýkat, byl i nízký počet hráčů, které jsme mohli nasadit do hry, přesně základní jedenáctku.
První poločas byl vcelku vyrovnaný, ačkoliv naše družstvo si vytvořilo více nadějných možností a střeleckých příležitostí. Ale buď hráči, místo jednoduchého zakončení, volili na těžkém terénu kličku, nebo se do nebezpečné situace vlivem součinnosti terénu a protihráče ani nedostali. Nakonec jsme se přeci jen ujali vedení, kdy střelec David Rohn nakonec přeci jen přetavil jednu ze svých šancí ve vedoucí branku (1:0). Za tohoto nadějného stavu jsme prchali před neduhy počasí do šaten – na čaj a taktickou poradu.

Do druhého poločasu jsme nastoupili oslabeni o dva hráče Jiří Kořínek a Tomáš Aschenbrenner museli ze zdravotních důvodů odstoupit. První jmenovaný hrál celý poločas jen v slaboučkém dresu, a druhý měl nohy promrzlé na kost. Raději jsme tedy klukům poděkovali za první poločas a nechali je převléci do civilního – teplejšího. I přes početní oslabení jsme se ovšem do soupeře zakousli, hra byla přímočařejší a také důraznější. I přesto však první šance sbírali hosté, kdy se dvakrát vyznamenal Tomáš Černý. Posléze už jsme však přidali další branky – dvakrát se zapsal David Rohn a poté si svoji první branku v Liblickém dresu připsal i Petr Kropáč, který z hranice vápna zaskočil promrzlého gólmana hostí (4:0). Nutno podotknout, že jako jeden z mála si už v prvním poločase přivykl terénu a byla radost sledovat jeho průniky.
Ani ne tak za předvedenou hru, která trpěla terénem, jako spíše za bojovnost a statečnost, chceme klukům poděkovat. Počasí nám nepřálo a to, jakým způsobem si poradili se svým prvním zápasem na sněhu, si ceníme.

Závěrem chceme poděkovat rodičům a fanouškům za podporu a těšíme se na jarní sezonu!

Branky: Rohn 3, Kropáč

Sestava: T. Černý – Kropáč, Psutková, O. Černý, Thim – Kořínek, Rohn, Velíšek, Kováč – Pícha, T. Aschenbrenner.