„Věděli jsme, že nás čeká silný soupeř, který je fotbalový a silný v kombinaci. Chtěli jsme hrát ze zajištěné obrany a vyrážet do protiútoků, ale hned od začátku se kluci nechali strhnout a hráli se soupeřem fotbal nahoru dolů, plný pěkných kombinací a rychlých akcí od obou týmů.

Nám se podařilo skórovat hned ze začátku, když dlouhý aut do soupeřova vápna propadl až do malého vápna, kam si až z obrany zaběhl Fott a nekompromisně hlavou zavěsil. Zbytek poločasu se pak odehrával dál ve vysokém tempu. Do druhé půle jsme šli s tím, že se již nesmíme nechat strhnout a hrát odzadu, vytáhnout soupeře a chodit do rychlých protiútoků, což se nám dařilo. Hosté měli větší držení míče, ale naše spolehlivá obrana je do ničeho nepouštěla a když náhodou něco propadlo, tak to pokryl spolehlivě gólman. My hrozili hlavně ze standardek, ze kterých jsme ke konci zápasů pojistili naše vedení Pačesem a Sobotkou, který dorážel míč, který neudržel hostující gólman. Myslím, že hlavně první půle se musela divákům líbit, obě mužstva převáděla opravdu pěkný fotbal. Nás může hlavně těšit, že po pomalejším rozjezdu do jara začínáme ukazovat to, na čem jsme dřeli celou zimu a snad tato zvyšující se tendence našich výkonů bude pokračovat i nadále,“ uvedl vedoucí liblického týmu Jiří Pospíchal.

„Výsledek utkání vypadá jednoznačně, ale domácí nás
v ničem nepřehráli, pouze do hry dali víc bojovnosti a my předvedli bezkrevný profesorský výkon. Ale hlavně nám udělili lekci v produktivnosti zakončení, z minima vytěžili maximum. Dali góly z „nešancí“, vlastně jsme si je dali sami,“ čertil se vedoucí Jestřabí Lhoty Petr Kureš st. „Domácí výborně bránili, zahustili prostor před svojí brankou a úspěšně nás zdvojovali při bránění, a to bohužel na nás stačilo. V 15. minutě jsme dostali gól po autu, kdy soupeř využil našeho chaosu a malého důrazu. Druhý a třetí gól jsme dostali po dalších standardních situacích, kdy jsme nejprve neuhlídali protihráče a nechali skórovat a třetí branka jde na vrub Málka, kterému vypadl trestný kop a útočník domácích neměl problém doklepnout do branky. My jsme naopak nebyli schopni dát gól ani
z „brankové čáry“. Kureš dvakrát nastřelil břevno, Hronovi dvakrát brankář domácích reflexivně vykopl střelu nohou. Vrcholem byla nedůrazná koncovka Kureše, kterému předložil po výborné samostatné akci Rýdl míč před prázdnou branku a domácí hráč ho stačil zablokovat. Dnes bychom branku nedali, ani kdybychom hráli další dva zápasy. Domácí bránili a nakopávali dlouhé míče na svého rychlého útočníka, kterého jsme až na pár výjimek ubránili, ale i to však na náš „profesorský“ výkon stačilo. Ještě jsem neviděl mužstvo, které by se porazilo samo, ale někteří naši hráči asi ano a počítali s tím, že to zrovna budou Libličtí. Bohužel ani střídající hráči nepřinesli očekávané oživení, pro příště musíme hodně přidat, pokud chceme být úspěšní,“ dodal nazlobený Petr Kureš st.

Branky: 15. Fott, 73. Pačes, 81. Sobotka.

Rozhodčí: Löwe. ŽK: 2:1. Diváci: 70. Poločas: 1:0.
Liblice: Lanč – Fott, Šmejkal, Sobotka, Vávra – Pačes, Vlk, Sedláček (70. M. Řípa), Kovačka (62. F. Řípa) – Hrstka (80. J. Nouzák), Nekola.
Jestřabí Lhota: Málek – Hájek, Skalický, Klička, Jelínek (60. Chaloupecký) – Hron, Krajíček, Kureš, Mojžíš (70. Martínek) – Krupka, Rýdl.

 

Zdroj: Kolínský deník