Dnešní utkání třetího s prvním slibovalo zajímavý zápas. Podzimní utkání moc pěkné nebylo, ale na jaře jsme již disciplinovanější a lépe zvládáme těžší zápasy. Pěkně připravené hřiště, zkropené včerejším deštěm dávalo předpoklady pro slušný fotbalový zážitek. Hra od začátku nabrala vysoké tempo a rychle se přelévala z jedné strany na druhou. Několik šancí na obou stranách zůstalo nevyužito, když se zejména u nás vyznamenal Nanár. Skóre otevřel nádhernou pohotovou střelou zdálky Jakub Nouzák. Bohužel jsme se neradovali dlouho, po standardce zůstal neobsazený hráč a hlavou srovnal. Potom jsme však zapnuli na vyšší obrátky a výsledkem byl další gól Kuby Nouzáka, když jemně usměrnil pěkný centr z levé strany. To zdaleka nebylo vše, Samek zahrával všechny rohové kopy velmi kvalitně a ten ze 29. minuty zakroutil opravdu excelentně za vzdálenější tyč. 3:1. Za pár minut po přízemním rohu z druhé strany si naběhl Hanuš a pohotově propálil vše co mu stálo v cestě. Pátý gól přidal opět J. Nouzák po samostatném úniku, když propasíroval míč do branky. Tyto minuty jsme předváděli opravdu velice sebevědomý výkon. Záloha v defenzivě pracovala opravdu kvalitně, stíhala i podporovat útok, přes střed hřiště se soupeř nemohl dostat, tedy volil dlouhé nákopy, se kterými jsme si až na nějaké výjimky dokázali v obraně poradit.Zejména P. Nouzák na své straně vystavil útočníkům neprostupnou hráz.  Kaňkou na jeho velmi dobrém výkonu v prvním poločase byla zbytečná ztráta míče v rozehrávce, kterou soupeř pohotově využil a zdálky přehodil Nanára.

Začátek druhého poločasu jsme úplně vypadli z koncentrace a dělali přesný opak než jsme měli. Složitá kombinace vzadu místo jednoduchých nákopů, propadávání míčů z nákopů. Soupeř ožil a výsledkem byl úplně zbytečný faul a penalta. Soupeř ji naštěstí poslal vedle tyče. Za několik minut při nás stálo i štěstí, když pěknou střelu vytáhl Nanár konečky prstů na tyč a od ní se míč odrazil na druhou stranu branky. Nakonec se soupeři podařilo snížit, když si na mokrém terénu vybral slabší chvilku i náš brankář a jednoduchý centr/střela mu proklouzla do branky. Uklidnění na naše kopačky přinesla až 64. minuta, když se na levé straně pěkně uvolnil Nouzák a předložil na malé vápno Hybešovi, který míč bez problémů uklidil do prázdné branky. Poté jsme hru zase ovládli my. Nejprve se vyznamenal Hanuš, když zastavil nahrávku soupeře, míč si doběhl, předběhl i brankáře a zasunul do prázdné branky. Pak účet zápasu uzavřel přesnou střelu z vápna svojí čtvrtou brankou Nouzák J. Soupeř to již obrazně zabalil a zápas se již v poklidu dohrál. Na obou stranách byly ještě nějaké příležitosti, ale bez využití. Za dnešní výkon, vysoké nasazení, bojovnost, z velké míry i herní disciplínu zaslouží celý tým velkou pochvalu. Třešničkou na dortu je krásný, vskutku nečekaný výsledek a dnes opravdu nečekaně dodržený standard minimálně 8 vstřelených branek. Důležité je i fakt, že se zápas odehrál férově, slušně, bez jakýchkoliv extempore, prostě se hrál jen oboustranně pěkný fotbal.

Branky: 19., 45., 56. – 13., 23.,38. a70. Nouzák J., 29. Samek,33. a76. Hanuš, 64. Hybeš

Rozhodčí: Pikner

Diváků: 30

 

Sestava: Nanár – Hampl, Smolný, Smolík (65. Kováč), Nouzák P. – Hybeš, Karlík, Flieger, Hanuš – Nouzák J., Samek (52. Rohn)
Zdroj: David Hybeš