„První poločas byl vyrovnaný, my jsme se ujali vedení dalekonosnou bombou Richtára. Bohužel naší obrovskou chybou v obraně jsme vyrovnávací gól hostům darovali. Před koncem poločasu Kesner strhl vedení na naši stranu. Druhý poločas se nám vůbec nepovedl a soupeř trestal naše chyby,“ konstatoval trenér kolínské rezervy Vít Mádle.

„Zápas jsme nezačali úplně dobře a asi jsme si mysleli, že se soupeř porazí sám. V první půli měli domácí více ze hry a svoji převahu dokázali vyjádřit i góly, ke kterým jsme jim svými chybami dopomohli. Nejprve domácí bek zachytil výkop našeho gólmana a hned mu míč vrátil zpátky do brány. Na tento gól jsme dokázali reagovat gólem agilního Hrstky. Poté se opět vedení v utkání ujali domácí, kdy jsme nechali úplně volný střed hřiště, kde domácí kapitán měl dost času zamířit a poslat míč přesně k tyči. My jsme se probrali až ve druhé půli po bouřce v kabině. Pomalu jsme začali přebírat aktivitu a vytvářet si i šance. Utkání se nám podařilo otočit přibližně
v půlce druhé půle, když nejdříve Nekola tváří v tvář prostřelil domácího brankáře a chvíli na to se po rohu prosadil Sobotka. Poté jsme zápas již kontrolovali a vítězství jsme zpečetili tečovanou střelou Bázlíka. Vítězství bylo zasloužené, i když první půle rozhodně ideální nebyla, ale alespoň se ukázalo, že tým je psychicky silný a dokáže otočit zápas, přestože se nevyvíjí dobře,“ uvedl vedoucí liblického týmu Jiří Pospíchal.

Fotogalerie (Kolínský deník): http://kolinsky.denik.cz/galerie/ko-fotbal-kolinbliblice.html?mm=4442478

Branky: 21. Richtár, 39. Kesner – 30. Hrstka, 57. Nekola, 65. Sobotka, 74. Bázlík.

Rozhodčí: Humpolák. ŽK: 3:2. Diváci: 30. Poločas: 2:1.
FK Kolín B: Hanuš – Roth, Mikeš, Lapšanský, Richtár – Horálek, Tichý, Kesner, Urban – Šafranko, Heller.
Liblice: Lanč – Fott (85. M. Řípa), Šmejkal, Sobotka, Vávra – Pačes, Vlk, Sedláček (60. Bázlík), Kovačka (76. F. Řípa) – Nekola, Hrstka.

 

Zdroj: Kolínský deník