Přijel k nám soupeř s urostlými hráči, kteří na první pohled vzbuzovali respekt. Jejich postavení v tabulce však lichotivé příliš nebylo. Na druhou stranu i my jsme byli oslabeni o několik hráčů ze základní sestavy. Začátek utkání se však odehrával čistě v naši režii, když prvních 20 minut se soupeř pomalu nedostal na naši polovinu, natož k brance. Skóre jsme otevřeli ve 12. minutě. Na pravé straně se nejprve uvolnil Jakub Nouzák, po jeho zablokovaném centru se pak v souboji prosadil Rohn a protlačil hlavou míč do sítě. Za pár minut předvedl Jirka Hampl parádní akci přesně podle fotbalové učebnice. Z beka si vyběhl dopředu, narazil si míč s D. Rohnem a přízemní střelou prostřelil brankáře. Skóre úvodní dvacetiminutovky uzavřel na 3:0 Nouzák J. po centru Rohna z rohu na zadní tyč, když osamocen uklidil hlavou míč do branky. Měli jsme předtím ještě několik šancí, ale brankář nás buď vychytal nebo jsme si v koncovce počínali zbrkle. Po náskoku jsme však začali praktikovat známé nešvary z minulých zápasů. Pomalé se vracení po ztrátě míče, z čehož plynulo několik přečíslení. Naštěstí Nanár dobře četl hru a několika včasnými vyběhnutími zabránil se soupeři dostat do šance. Také směrem dopředu jsme hloupě tahali míč do několika hráčů, místo rychlé narážečky nebo nahrávky směr do strany nebo i dozadu- Koledovali jsme si tak dlouho, až těsně před poločasem, po zbytečné ztrátě míče uprostřed hřiště a dlouhém nákopu za obranu soupeř snížil na 3:1. V druhém poločase se hra bohužel nijak nezlepšila naopak jsme soupeři v 60. minutě umožnili skórovat podruhé, když nejprve Nanár dobře zlikvidoval střelu osamoceného útočníka, ale na dorážku dalšího volného hráče již nemohl dosáhnout. Sami jsme si vytvořili několik šancí, ale branka v druhém poločase byla prostě zakletá. Bratrům Vontszeműnům chyběly centimetry ať v zakončení či přesnosti nebo je brankář vychytal, ostatním střely létaly dost mimo branku. Soupeř mohl i vyrovnat, naštěstí osamocený hráč na malém vápně v jasné šanci promáchl. Další příležitosti ji neměl, takže jsme celkem bez problémů dovedli nehezký zápas do vítězného konce.

Výhra potěší, za tu pochvala, ale celkově hra dnes nic moc, zejména od stabilních opor jsem očekával daleko více. Výkonem a přístupem k zápasu snese přísná měřítka jen několik hráčů a to je na mužstvo, které chce soutěžvyhrát málo. Vítěznou šňůru jsme si však udrželi a doufám, že v ní a zejména ve zlepšených výkonech navážeme i v dalších zápasech.

Branky: 12. Rohn, 18. Hampl, 22. Nouzák J.

Diváků: 19, ŽK: 0:1, Rozhodčí: Pikner

Sestava: Nanár – Hampl, Smolný, Karlík, Nouzák P. –Vontszemű M., Flieger, Samek, Novák (55. Kováč) – Rohn (63. Vontszemű J.), Nouzák J.

 

Zdroj: David Hybeš