„Věděli jsme, že nás čeká dobrý soupeř. Ale nečekal jsem, že o výsledku rozhodne naše jedna chyba hned v deváté minutě, kterou soupeř pěknou střelou využil. My jsme na tuto branku nedokázali odpovědět. Když to již vypadalo, že to tam spadne, tak tomu nepřála branková konstrukce. Naše hra byla bez nápadu a soupeř se zkušeným Šmejkalem si výsledek pohlídal,“ konstatoval trenér Peček František Hovorka.

„Zápas jsme začali aktivně, hned se nastěhovali na půlku domácích a snažili jsme se kontrolovat hru. A již v 9. minutě se prosadil Pačes krásnou střelou na vzdálenější tyč. Poté jsme si udržovali územní převahu a měli i nějaké šance, kdy například domácí vykopaváli po našem závaru po rohu balón z brankové čáry.  Domácí postupně hru vyrovnali a měli i svoji největší šanci zápasu, když nastřelili břevno. V druhé půli jsme bohužel vyklidili pozice a domácí nás zamkli na naší půlce, ale naštěstí pro nás se dostávali jen
k vápnu a žádná nebezpečná akce z toho nebyla. My se naopak snažili využít otevřené obrany domácích a chodit do rychlých brejků. Bohužel jsme nedokázali naše vedení potvrdit. Dnes to rozhodně nebyl žádný skvělý fotbal, hlavně v druhé půli jsme to ubránili, ale vzhledem k tomu, že nám dnes chybělo dost hráčů, tak je to pro nás skvělý výsledek a musím poděkovat všem hráčům za skvělý výkon a hlavně bezchybnou defenzivu celého družstva,“ řekl vedoucí liblického týmu Jiří Pospíchal.

Branka: 9. Pačes. Rozhodčí: Humpolák. ŽK: 2:2. Diváci: 100. Poločas: 0:1.

AFK Pečky: Cihlář – Železný, Kysel, Soukup, Ontl – Konůpek, Modrovič, Plaček, Chochola – Růžička st. (62. Růžička ml), T. Hovorka (72. Materna).

Liblice: Hybeš – Vávra, Šmejkal, Fott, F. Řípa – Pačes, Vlk, Bázlík (20. P. Nouzák), Kovačka (85. Vaněk) – Nekola, Hrstka.

Zdroj: Kolínský deník