Festival zahozených šancí!

V dalším kole jsme zavítali na půdu posledních Břežan, se kterými nás zpravidla čekají vypjatá utkání, ani toto utkání nebylo výjimkou. Soupeř předvedl vysokou produktivitu v zakončení a byl nám vyrovnaným soupeřem, v závěru se 3 body otřásaly, ale vzít jsme si je už nenechali.

Do zápasu jsme vstoupili aktivně, kombinovali ve středu hřiště a brzy se po rohovém kopu ujali vedení – Velíšek zatočil míč přímo od rohového praporku do domácí sítě. Neuběhlo ani 5 minut a domácí z povedeného trestného kopu zpoza šestnáctky vyrovnali. V prvním poločase jsme častěji drželi míč na svých kopačkách, nicméně soupeř nám hrozil z brejků. Do poločasu jsme přidali další 3 branky – dvě Velíšek a jednu Vontszemü. Domácí stačili po zaváhání našeho brankáře do poločasu snížit na 2:4.

Ve druhém poločase jsme brzy přidali další branky, hlavně branka Adama Brabence stojí za zmínku nejen, že byla jeho první v žákovské kategorii, navíc byla krásně uklizena k tyči! Ale co se všechno dělo na hřišti v průběhu druhého poločasu?! Kombinace podivných penalt domácích a především naše střelecká nemohoucnost doslova vnucovaly soupeři vyrovnání a dělbu bodů. Ve druhém poločase to byl skutečně festival zahozených šancí – Vontszemü si vybral skutečně slabý den – minul i zcela odkrytou branku, tu samou chybu vystřihl i Dominik Bičák – uspěchané a nepřesné zakončení do prázdné branky, zahozených samostatných nájezdů nepočítaně, naši hráči si v koncovce nedokázali poradit ideálně, zahazovaly šance jak na běžícím pásu. V koncovce utkání jsme se tak skutečně velice třásli o 3 body.

Nezbývá než doufat, že si do příštího utkání kluci srovnají mířidla a budeme v koncovce důraznější a přesnější. Kluci nevěšme hlavu i ty, Honzo!

Sestava: Kováč – T.Potůček, J.Fišer, Hrdinka, L.Fišer – L.Potůček, Naďo, Velíšek, D.Bičák – Vontszemü, Jícha

Střídali: J.Bičák, Křivan, P.Aschenbrenner, T.Aschenbrenner, Starý, Brabenec

Branky: 4x Velíšek, 2x Vontszemü, Brabenec

Krátký dovětek k rozhodčím
Delegovaný Pikner z neznámých důvodů k zápasu nepřicestoval, po domluvě pískal vedoucí místního družstva. Jeho výkon s píšťalkou byl tristní a nepřesný, soupeři věnoval smyšlené penalty a utkání v tomto směru řídil prapodivně. Poučení pro náš realizační a trenérský tým: V Břežanech pokud nás bude dostatek, vždy losovat o řízení utkání a nemít strach, že se nám nepodaří odřídit utkání. Horší než tuto sobotu býti nemůžeme.