Liblice – Měli přichystanou rozlučku. Tu chtěli okořenit výhrou. Jenomže to bylo zbožné přání. Fotbalisté Liblice v dalším kole nejnižší krajské soutěže prohráli. Rozlučka se svými fanoušky se tak nevydařila. Alespoň na hřišti. Na Miřetice nestačili a prohráli 1:4.

Fotogalerie pí. Havlínové (stránky http://www.liblice.estranky.cz/) k zapasu.

Liblice – Miřetice 1:4

„K tomuto zápasu těžko něco říkat. V první půli jako kdyby nás paralyzovalo vedro v kombinaci s vůní prasete, které se peklo na večer a soupeř ač taky nepředváděl bůhví jaký výkon, tak si v první půli vypracoval tříbrankový náskok. Byly to tři góly ze tří střel, kdy vždy skórující hráč dostal spoustu prostoru, ale také nutno říct, že první dvě branky byly výstavní a že se takto asi zase dlouho nestrefí. My bohužel v první půli tolik štěstí neměli a při jediné vážnější střele na bránu se vyznamenal hostující gólman a vytáhl ji se štěstím na tyč,“ uvedl vedoucí liblického týmu Jiří Pospíchal.

„V druhé půli se Miřetice zatáhly a hlídaly si svůj pohodlný náskok, který jsme jim pomohli sami navýšit, když jsme hostujícímu útočníkovi namazali do brejku. My se snažili skóre alespoň zkorigovat, ale prosadili jsme se jen jednou, když po centru zavěsil hlavou Sobotka. Ve zbytku zápasu těch pár šancí na obou stranách zůstalo nevyužito, když se buď vyznamenali gólmani nebo střelci vůbec netrefili bránu. Dnes to nebyl žádný nádherný fotbal a zvítězil tým, který udělal méně chyb při bránění a měl větší štěstí v koncovce,“ dodal Jiří Pospíchal.

Branky: 68. Sobotka – 6. Zajíc, 27. J. Kamarýt, 34. a 52. Filip.

Rozhodčí: Michal. ŽK: 0:0. Diváci: 60. Poločas: 0:3.

Liblice: Hanuš – Vávra, Šmejkal, Vondrášek (46. J. Nouzák), F. Řípa (53. M. Řípa) – Pačes (75. Fott), Pop, Nekolný (57. Vlk), Dušek (55. Líbal) – Sobotka, Hrstka.

Benešovský deník:

Liblice – Fotbalisté Miřetic sice potřetí za sebou vyhrály, tentokrát na hřišti páté Liblice, ale jejich finiš přišel na dlouhé trati pozdě a po roce sestupují zpět do okresního přeboru.

LIBLICE – MIŘETICE 1:4

Hosté před zápasem stále živili naději na záchranu a k utkání přistoupili dobře. Už v 5. minutě zužitkoval rychlý brejk Zajíc po přihrávce Filipa – 0:1. Následně předvedl gólman Hanuš skvělý zákrok proti střele domácího Nekolného, kterou vytlačil na tyč. A tak udeřilo na druhé straně po krásné ráně J. Kamarýta z 25 metrů. V 37. minutě navýšil skóre na 0:3 Filip na zadní tyči, když gólmanovi nešťastně propadl míč mezi nohama.

Druhý poločas začali lépe domácí, ale trestný kop chytil skvělý Hanuš a v gól Libličtí nepřetavili ani závary. A tak v 58. minutě zachytil Filip rozehrávku v obraně Liblic a sólo proměnil – 0:4. Domácí však byli stále lepším týmem a v 75. minutě se dočkali konečně kýženého úspěchu hlavičkou kapitána Sobotky. Další šance ale už neproměnili a jelikož i Jandák na druhé straně trestuhodně netrefil balón před prázdnou brankou, tak se již skóre nezměnilo.

Branky: Sobotka – Filip 2, Zajíc, J. Kamarýt.

Rozhodčí: Michal. ŽK: 2:2. Diváci: 100. Poločas: 0:3.

Miřetice: Hanuš – Zajíc, P. Čáp, K. Čáp, Macko – Turek, J. Kamarýt, Jantač, Jandák (77. L. Kamarýt) – Vondrák, Filip.

Zdroj: Kolínský & Benešovský deník