Kolín  – Pět let se pokoušel prosadit mezi nejlepší. Marně. Letos ale tvrdě zaútočil a stal se mistrem. Michal Řípa se
s celkovým počtem 141 bodů stal vítězem jarní části Tip ligy.

„Jsem rád, že jsem se stal celkovým vítězem, protože mi několikrát uteklo vítězství v jednotlivém kole. Pokaždé jsem prohrál díky pomocnému kritériu,“ uvedl vítěz.

Druhou příčku obsadil Jiří Miler z Třebovle. „Po celou dobu soutěže jsem nedal ani jednu nulu. Buďto jsem dával jedničku, nebo dvojku. A ono to nakonec vyšlo,“ odtajnil svůj recept na úspěch Jiří Miler.

Na pomyslných stupních vítězů doplnil již zmíněnou dvojici Josef Lomič z Kostelce nad Černými lesy. „Každé umístění mezi nejlepšími mě těší. Takže jsem rád i za třetí místo,“ uvedl loňský král a vítěz jarní části.

A jak si užívá cenu v podobě tabletu? „Zatím funguje, takže dobrý,“ dodal s úsměvem Josef Lomič.

Už se stává pravidlem, že
o vítězi sběrného místa je rozhodnuto po prvních kolech. Nejinak tomu bylo i tentokrát. S obrovským náskokem se
z výhry radují štamgasti z restaurace Barborka v Kolíně.

„Máme tam partu chlapů, co rádi sází, takže je pořád o čem debatovat. Všichni budou mít z výhry určitě radost,“ řekl manažer tohoto podniku Vítězslav Holík.

CELKOVÉ POŘADÍ

1. Michal Řípa (Bylany) 141 bodů – poukaz v hodnotě 5000,-Kč od sázkové společnosti Chance, sud piva značky Rohozec, tepláky ze sportovního krámu Sporttrio, poukázku v hodnotě 300,-Kč do fitness studia JBI, poukázku v hodnotě 200,-Kč do pizzerie Týna.

2. Jiří Miler (Třebovle) 132 bodů – sportovní batoh od firmy Insportline, tričko a kraťasy ze sportovního krámu Sporttrio, karton piv značky Rohozec, poukázku v hodnotě 200,-Kč do fitness studia JBI, poukázku v hodnotě 200,-Kč do pizzerie Týna,  knížku Václav Mašek.

3. Josef Lomič (Kostelec nad Černými lesy) 126 bodů – trenky, dres,  tričko a kšiltovku ze sportovního krámu Sporttrio, celodenní rodinnou vstupenku na zámek v Radimi, poukázku v hodnotě 200,-Kč do fitness studia JBI, poukázku v hodnotě 200,-Kč do pizzerie Týna.

SBĚRNÁ MÍSTA

1. Restaurace Barborka (sud piva značky Rohozec).

Rozhovor:

Řípa: Jsem moc rád, že jsem se mohl vyhnout bojům o to, kdo bude platit kýtu

Kolín – Král je mrtev, ať žije král. Nejlepším tipérem v jarní části Tip ligy se stal Michal Řípa, který na trůnu vystřídal svého kamaráda Radka Lance. Dokonce získal jeden z nejvyšších bodových ohodnocení v historii soutěže.

„Jelikož jsem zatím v životě doposud v žádné dlouhodobé individuální soutěži nikdy nic nevyhrál, tak jsem velice potěšen z celkového vítězství. Zvláště, když jsem mohl vyhrát soudek piva a poukazy k sázení, které určitě pěkně zhodnotím a následně to pěkně s kamarády oslavíme,“ řekl s úsměvem Michal Řípa.

Kdy jste začal tušit, že by to mohlo vyjít?
Určitě to nebylo hned od prvního kola. Asi mi to ani nebudete věřit, ale asi tak od pátého či šestého kola, kde jsem se dostal na průběžné první místo a měl jsem průměrně kolem jedenácti bodů na kolo, tak jsem si říkal, že by to byla velká škoda to zkazit a pomaličku a tajně jsem začal věřit, že by to mohlo vyjít. No a nakonec z toho bylo až do konce soutěže pěkné drama, protože jsem pořád dotahoval ztrátu tří bodů. A až v jedenáctém kole jsem tomu reálně věřil, že to urvu, protože to jsem konečně o tři body vedl a pak se mi v každém dalším kole podařilo nějaký ten bod přidat a první místo si pohlídat.

Jste z Bylan, ale hrajete fotbal za Liblice. Z tohoto klubu je vás víc, co soutěží? Jak to mezi sebou prožíváte?
Ano, z tohoto klubu je nás víc, co soutěží. Spousta kluků se umístila v horních patrech tabulky. Já jsem moc rád, že jsem se letos mohl vyhnout bojům o to, kdo bude letos platit kýtu (smích). Takže mezi sebou to fakt hodně prožíváme (smích). Také jsem rád, že z této naší skupiny jsem druhý člověk, co tuto soutěž vyhrál, protože podzimní část od nás soutěž celkově vyhrál Radek Lanc.

Liblice v prvním roce v I. B třídě skončily v horních patrech. Jak hodnotíte právě skončený ročník?
Já za sebe hodnotím náš první ročník v I. B třídě pozitivně. Určitě jsme všichni rádi, že budeme pokračovat opět v této soutěži, i když všichni víme, že ne každý zápas byl povedený, protože to často bylo jako na houpačce – jednou dobře, jednou špatně. Také jsem rád, že i v pár zápasech jsem dostal na pár minut také důvěru a mohl jsem si tuto soutěž vyzkoušet.

Co se vám na soutěži líbí a co byste třeba vylepšil?
Líbí se mi, že můžu sázet na kluby, na které bych si normálně jinak nevsadil, protože struktura soutěže je jasně daná a od toho se pak porovnává, kdo jak na tom je. Momentálně mě nenapadá, co bych zde vylepšil. Možná bych v budoucnu zkusil nějak zapojit nějakého tipéra, třeba vítěze kola, aby se podílel na sestavování tiketu nějakým zápasem.

Zdroj: Kolínský deník + Kolínský deník