Liblice – První kolínské derby divákům nabídla fotbalová I. B třída. Týmy Liblic a Břežan II chtěly odčinit nevydařený vstup do nové sezony, kdy shodně prohrály 1:5. Z výhry se nakonec radovali domácí, kteří gólem v závěru zvítězili 4:3.

FOTOGALERIE (Kolínský deník)

Fotogalerie pí. Havlínové (stránky http://www.liblice.estranky.cz/) k zapasu.

 „Do utkání jsme vstupovali s respektem, soupeř má kvalitní fotbalové mužstvo. Nám naopak někteří zkušení hráči chyběli a zároveň hrálo i béčko, takže jsme měli jen tři hráče na střídačce,“ předeslal trenér Liblic Petr Samek.

„Zápas jsme začali aktivně a po šťastné brance Vlka se dostali i do vedení.  Bohužel za pět minut soupeř vyrovnal. Naštěstí nás krásným trestňákem poslal znovu do vedení Pačes. V prvním dějství se hrál vyrovnaný fotbal, který moc šancí nenabídl, zůstalo jen u náznaků. V druhé půlce se nám podařilo skóre navýšit. Bohužel jsme přestali hrát a vlastní nedisciplinovaností v obranné fázi nabídli soupeři šance k vyrovnání. Ten nás bohužel trestal. V naší slabé chvilce si Břežany dokázaly vypracovat ještě několik šancí, ale naštěstí pro nás je zastavila branková konstrukce, nebo brankář Hanuš. Soupeř byl na koni a my se obávali, abychom neinkasovali, ovšem dál jsme spoléhali na brejky. Těsně před koncem propadl vápnem hostů míč až k volnému Pačesovi, který nezaváhal a vystřelil nám tři body a ještě zkompletoval hattrick. Soupeř se po našem vítězném gólu dožadoval odpískání ofsajdu, ale ze střídačky nemohu soudit,“ sdělil své pocity po konci utkání domácí trenér Samek.

„Herně to nebylo ono, ale za bojovnost, která nás dovedla ke třem bodům, všem klukům děkuju,“ oddechl si domácí trenér.

„Do utkání jsme vstoupili vlažně a soupeři svým nedůrazem pomohli k vedoucí brance. Pak se nám sice podařilo krásnou střelou Mašanského vyrovnat, ale z vedoucí branky se opět radovali domácí, když využili trestňák z hranice vápna. První poločas nebyl z naší strany povedený,“ neskrýval zklamání vedoucí Břežan II Vladislav Pikner.

„Po přestávce bylo třeba oživit útok a to se povedlo. Hned z kraje druhého poločasu odmítl vyrovnání střídající Tůma. O minutu později jsme sice inkasovali, ale to bylo na dlouho dobu vše, k čemu byli domácí puštěni. V následující pasáži se nám podařilo vyrovnat, když obě branky vstřelil Tůma a to nebylo z našeho tlaku vše. Bohužel další vypracované šance už se nám do sítě procpat nepodařilo. A tak vzal osud utkání do svých rukou asistent rozhodčího, který pustil evidentní ofsajd před vyrovnávací brankou,“ posteskl si po utkání zklamaný Pikner.

Jak šly minuty

6. Domácí Bázlik vybojoval míč a z velké dálky zkoušel lobovat brankáře, mířil ale mimo.
14. Břežanská obrana nedokázala odvrátit Pačesův centr, který si ve skrumáži našel Vlk a se štěstím poslal domácí do vedení – 1:0.
17. Hosté však bleskově srovnali. Mašanský napřáhl z velké dálky a krásnou ranou do šibenice nadal Hanušovi šanci. Ten si na míč sáhl, ale dobře umístěnou střelu vytěsnit nedokázal – 1:1.
22. Gólová hitparáda pokračovala. Pačes se postavil k rozehrání přímého volného kopu a krásnou střelou poslal domácí do vedení – 2:1.
43. O slovo se přihlásil opět hostující Mašanský, který vyslal další projektil na Hanušovu branku, tentokrát ho však zastavilo břevno.
47. Jansta zatáhl míč do vápna a přihrávkou pod sebe vyzval ke skórování Tůmu, který však po dvou minutách pobytu na hřišti mířil mimo.
52. Šmejkal poslal dlouhý míč do vápna Břežan, kde ho do sítě uklidil Pačes – 3:1.
55. Hosté zopakovali stejnou kombinaci ze začátku první půle, jen s tím rozdílem, že hostující Tůma snížil na 3:2.
61. Domácí se evidentně ze snižující branky neponaučili a pykají za to. Akce jako přes kopírák. Tůma dostal pas před prázdnou branku a pohodlně vyrovnal – 3:3.
63. Pačes našel ve vápně osamoceného Vondráška, který rybičkou nechal pouze vyniknout brankáře Krcha, který jeho pokus reflexivně vyrazil.
72. Tůma, který nastoupil až do druhého poločasu je v ofenzivě Břežan znát. Tentokrát si zpracoval míč na prsa a následně vystřihl nůžky, jeho pokus ale jen těsně minul branku.
74. Hrstka utekl hostující obraně, ale na jeho zakončení bylo znát, že není v ideální formě.
79. Liblice si koledují o branku. Exligista Kulvajt dostal na zadní tyči až příliš volného prostoru, jeho hlavička ale končila nad brankou.
85. Hosté reklamují ofsajd, hra však pokračuje. Míč se dostává k zcela volnému Pačesovi, který završil svůj hattrick a domácí tým výrazně přiblížil k tříbodovému zisku – 4:3.
87. Na rohový kop si naběhl Kulvajt, ale bohužel pro Břežany trefil pouze břevno.

LIBLICE – BŘEŽANY II 4:3

Branky: 14. Vlk, 22., 52. a 88. Pačes – 17. Mašanský, 55. a 61. Tůma.

Rozhodčí: Němeček.ŽK: J. Nouzák, Vávra – Svoboda, Mašanský, Mišák. Diváci: 150. Poločas: 2:1.

Liblice: Hanuš – Sobotka (55. Vondrášek), Šmejkal, Vávra (72. P. Nouzák), Matura – Dušek, Pop, Vlk, Pačes – J. Nouzák (62. Hrstka), Bázlik.
Břežany: Krch – Jansta, Svoboda, V. Mišák, Trejbal – Hubáček, Pikner, Kulvajt, Štolc – Mašanský, Jedlička (46. Tůma).

Zdroj: Kolínský deník