Parádní závěr podzimní sezony mají za sebou libličtí fotbalisté. Poslední tři zápasy v nejnižší krajské soutěži vyhráli. Naposledy si na domácím hřišti poradili s Lysou nad Labem a porazili ji 3:1.

Fotogalerie: paní Havlínová (obecliblice.rajce.idnes.cz)

„Do zápasu jsme šli s respektem, protože jsme věděli, že Lysá je fotbalová a dobrá na míči, což se hned potvrdilo. Od začátku se snažili kombinovat, ale k žádným šancím to nevedlo. Zato my začali zase spalovat, co šlo. Zjistili jsme, že Lysá má problémy při rozehrávce, když napadáme, a to bylo něco pro našeho rychlého útočníka a křídla. Bohužel jsme se prosadili jen jednou po pěkné nahrávce Hrstky, když zakončoval Nekolný. V první půli jsme dokázali neproměnit i samostatný nájezd. V druhém poločase jsme nechali Lysou kombinovat a my vyráželi do rychlých protiútoků. Hosté naštěstí pro nás hráli jen po vápno a stříleli jen z dálky. Nám se naopak podařily dva brejky, když se prosadil rychlý Hrstka. Lysá pak jen snížila přímo z rohu, když se nedohodl náš stoper s brankářem,“ popsal klíčové okamžiky vedoucí mužstva Jiří Pospíchal.

„Zápas se divákům musel líbit. Přijelo fotbalové mužstvo a my se mu vyrovnali a byly k vidění někdy pěkné akce. Děkujeme hráčům za pěkný zápas a tři body. Hned se bude přezimovat klidněji,“ dodal.

Branky: 27. Nekolný, 68. a 81. Hrstka – 85. Poborský.

Rozhodčí: Šnýdr. ŽK: 2:2. Diváci: 50. Poločas: 1:0.

Liblice: Hanuš st. – Fott, Šmejkal, Rišian, Sobotka – Novotný (88. Karlík), Dušek, Nekolný, Bázlík (83. F. Řípa), Pop (46. Pačes) – Hrstka (89. Nouzák).

Nymburský deník:

Liblice – Jsou jedni z těch, kteří jsou rádi, že je konec sezony. Poslední zápasy se lyským fotbalistům v I.B třídě nepovedli. Prohráli potřetí za sebou, v derniéře na půdě Liblic.

„Domácí hráli vesnický fotbal, kterému jsme se přizpůsobili a byli jsme ještě horší než domácí. První šanci jsme měli až v závěru, kdy jsme dali jediný gól,“ řekl vedoucí hostujícího mužstva Václav Šlingr.

Slovan Lysá: Müller – L. Novák, Šlingr, Schneiberg, Gregar – Kodeš (77. Zítka), Poborský, Růžička, Hodboď (53. Hanke) – D. Novák (87. Horváth), Pavliš (86. Pavliš).

Web soupeře

Závěr podzimní části soutěže zastihl naše mužstvo v útlumu, když již ve třetím utkání v řadě, nedokázali bodovat. Se soupeřem sehráli vyrovnané a zajímavé utkání, avšak naše akce končili na hranici pokutového území domácích, kde je obrana s přehledem odvrátila a tak jsme si slibné brankové příležitosti nedokázali připravit. Domácí byli důraznější a i střelecky úspěšnější. Začátek zápasu byl vyrovnaný, hrálo se od jednoho pokutového území ke druhému, s minimem šancí, střelecké pokusy byly jen z dálky a většinou i nepřesné. Skóre se měnilo v 27.min. 1-0 Nekolný , který byl neobsazen a dostal se k němu míč vyražený brankářem Müllerem. I druhý poločas s hrál „nahoru-dolů“ až do 68.min. kdy Hrstka po rychlém brejku zvýšil na 2:0. V 81.min zvýšil opět rychlý Hrstka na 3:0, když jsme na soupeřově polovině ztratili míč a domácí z rychlé akce zvýšil své vedení. Naši hráči byli úspěšní až v 86.min., po přečíslení domácí obrany trojicí Růžička-Poborský-Hanke nastřelill brankáře od kterého se míč odrazil na roh, ten zahrál Poborský a domácí Smejkal poslal centrovaný míč do vlastní branky– 3:1.

Soupeř nás předčil v důrazu a rychlosti svých akcí a jeho vítězství bylo zasloužené.

Rozhodčí Šnýdr udělil každému mužstvu dvě žluté karty.