Poděbrady – Měli problémy se sestavou, dokonce v průběhu hry museli dvakrát nuceně střídat. Přesto se dokázali nepříznivému osudu vzepřít a vydolovat bod. Libličtí fotbalisté v dalším kole I. B třídy hráli nerozhodně 1:1 na hřišti Slovanu Poděbrady.

 „Do zápasu jsme vstupovali značně oslabeni, když nemohli z různých důvodů nastoupit tři obránci ze základní sestavy. Domácí na nás také hned vlítli a od začátku bylo před naší bránou rušno. Úvodní tlak jsme přežili a dokázali jsme hru vyrovnat. Bohužel po třiceti minutách jsme byli nuceni hned dvakrát střídat a najednou jsme byli na hřišti bez klasického stopera,“ posteskl si vedoucí liblického týmu Jiří Pospíchal.

„Chvíli před koncem poločasu nám vyšla rychlá kombinace a Honza Hrstka nás dostal do vedení. V druhé půli jsme chtěli udržet vedení co nejdéle a hrozit z brejků, ale domácím se podařilo vyrovnat již v 57. minutě. Pak se hrálo víceméně na naší půlce, ale my jsme odpovědně bránili a domácí jsme do žádné loženky nepustili. My měli pár brejků, ale nedokázali jsme je efektivně vyřešit. Dnes jsme si ten bod vybojovali. Kluci jezdili po zadku a poctivě dřeli. Vzhledem k tomu, jak je tabulka vyrovnaná, tak je každý bod potřeba,“ dodal Pospíchal.

Branky: 57. Havlík – 44. Hrstka. Rozhodčí: Koleček. ŽK: 1:3. Diváci: 80. Poločas: 0:1.
Liblice: Hanuš st. – Kovačka, Fott (33. Straňák), Vlk, F. Řípa – Novotný, Dušek, Bázlík, Pačes – Hrstka, J. Nouzák (30. Lanc).

Nymburský deník

Poděbrady – Na třetí příčku tabulky fotbalové I.B třídy se po domácí remíze vyhoupl nováček soutěže, tým Slovanu Poděbrady. Ten plichtil s celkem Liblic.

  1. PODĚBRADY – LIBLICE 1:1

„V prvním poločase jsme začali dobře, za třicet minut jsme měli pět stoprocentních šancí, ale nic jsme nedali. Hosté hned z první vážnější šance udeřili a to nás rozhodilo,“ uvedl obránce poděbradského Slovanu David Linhart. „Ve druhém dějství hosté kouskovali hru, zdržovali a my jsme se do nich nemohli dostat. Nakonec jsme vyrovnali. Jsem rád, že jsme s nimi za této situace v tabulce naší skupiny alespoň neprohráli,“ dodal Linhart.

Branka Poděbrad: Havlík.

Rozhodčí: Koleček. ŽK: 3:3. Diváci: 100. Poločas: 0:1.

Slovan Poděbrady: Hadvičák – Tomíšek, Hanuš, Linhart, Navrátil – Borovička (75. Šulc), Sezima, Havrda, Sekera – Havlík, Stánok (55. Moník).

Zdroj: Kolínský & Nymburský deník