Čáslav – Všechno jim hrálo
do karet. Vedli dva nula, pak hrál soupeř víc jak půl hodiny o deseti, ale ani toho nedokázali libličtí fotbalisté dokonale využít. V dalším kole I. B třídy remizovali v Čáslavi B 3:3, druhý bonusový bod získali alespoň v dodatečném penaltovém rozstřelu, kdy byli stoprocentní.

„Do zápasu jsme šli s defenzivní taktikou a s úmyslem hrát na brejky, protože jsme věděli o síle domácích,“ nastínil plán vedoucí mužstva Jiří Pospíchal.

„Naši taktiku podpořila hned 6. minuta, kdy se po rychlém brejku do otevřené obrany prosadil Honza Hrstka. Poté jsme se zaměřili
na důsledné bránění a nechali hrát domácí, ale ty hráli jen po vápno a hrozili hlavně ze standardek. Nám se podařilo navýšit vedení ke konci poločasu, kdy po standardní situaci propadl míč na malé vápno a domácí hráč, který byl pod tlakem, si srazil míč do vlastní branky. Bohužel, místo abychom vedení udrželi do poločasu a dostali domácí pod větší tlak, tak jsme je vlastní nedůsledností vrátili do hry, když zapomenutý útočník za naší obranou v klidu zakončoval přes našeho gólmana,“ popsal klíčové okamžiky první půle Jiří Pospíchal.

„Druhý poločas jsme chtěli pokračovat v dobré obraně a rychlých protiútocích a do karet nám hrálo i to, že se
v 57. minutě nechal vyloučit za protesty domácí útočník. To byla ale spíše živá voda pro čáslavské hráče. Hned minutu na to totiž vzal domácí střední záložník míč, prošel totálně nebráněn středem hřiště a krásně zakončil k tyči. Poté lehce polevil tlak domácích a my se opět dostali do vedení, když rychlý brejk do nekonsolidované obrany domácích zakončoval opět Honza Hrstka. Bohužel my se projevili jako vzorní hosté a i třetí vyrovnání jsme domácím doslova věnovali, když jsme vytvořili úplně zbytečnou penaltu. I přes lehce nervózní závěr, kdy došlo k strkanicím na obou stranách, došlo utkání
k remíze a tím i k penaltovému rozstřelu, kde jsme byli na rozdíl od domácích 100% a urvali druhý bod. Dnešní výkon byl asi nejlepší na podzim, kluci to řádně odbojovali a ačkoliv domácí měli fotbalovější individuality, tak my to zvládli týmově a zaslouženě bodovali,“ konstatoval Pospíchal.

Branky: 43. a 79. z PK Špičák, 58. Bilinkiewicz – 6. a 71. Hrstka, 39. Vlastní Richard.

Rozhodčí: Čechmánek. ŽK: 3:6. ČK: 57. Mlynka (Čáslav B). Diváci: 80. Poločas: 1:2.

Liblice: Hanuš ml. – Vlk, Šmejkal, Sobotka, P. Nouzák – Pačes, Dušek, Nekolný, Pop – Hrstka, Brtník.

Kutnohorský deník

Čáslav – Rezerva Čáslavi sehrála na domácím hřišti zápas 7. kola I. B třídy, ve kterém byly jejím soupeřem Liblice. Střetnutí B-týmu Čáslavi nevyšlo a trenér Jiří Antoš byl s výkonem svých svěřenců hodně nespokojený.

„Vstoupili jsme do utkání hodně špatně. Rychle jsme prohrávali nula-jedna, pak jsme si dali vlastní gól a bylo to nula-dva. Do konce první půle se nám povedlo snížit, když skóroval Špičák. Zkraje druhé půle viděl Mlynka červenou kartu, což nás možná trochu probudilo, protože jsme chvíli na to vyrovnali střelou z dálky na dva-dva. Střelce byl Bilinkiewicz. Pak ale přišla chyba v naší obraně a soupeř šel znovu do vedení. Nakonec se nám podařilo vyrovnat v závěru, když Špičák proměnil penaltu,“ popsal vývoj zápasu trenér Čáslavi B Jiří Antoš.

Čáslavští neprožili dobrý zápas. „Utkání je pro mě velkým zklamáním a myslím si, že bychom se měli divákům, kteří přišli, omluvit a stydět se sami před sebou za nedostatečný přístup a výkon v utkání,“ uznal trenér béčka Čáslavi Jiří Antoš.

Branky: 43. a 79. pok. kop Špičák, 58. Bilinkiewicz – 39. vlastní (Richard), 6. a 71. Hrstka.

Rozhodčí: Čechmánek – Vyhnal, Stránský. ŽK: Bilinkiewicz, Mlynka, Vašíček – Vlk, Sobotka, Nouzák, Pačes, Dušek, Nekolný. ČK: 57. Mlynka. Diváků: 80.

Čáslav B: Kovařík – R. Zoufalý, Richard, Váňa, Martinek – Mlynka, Vajgl (77. Vašíček), Kratochvíl (46. Ronovský), Lebduška (46. Havránek) – Špičák, Bilinkiewicz. Trenér Jiří Antoš.

Liblice: Hanuš – Vlk, Šmejkal, Sobotka, Nouzák, Pačes, Dušek, Nekolný, Pop, Hrstka, Brtník. Trenér Petr Samek.

Zdroj: Kolínský & Kutnohorský deník