Fotbalové soustředění (Kemp) Liblické přípravky

Jednoho zimního dne během společného tréninku při pohledu na pilně trénující kluky jsme s trenéry dostaly nápad na letní soustředění naší milované přípravky.

“Když může jezdit Sparta trénovat na Mallorku, tak naši kluci pojedou taky na fotbalový kemp,“ prohlásil jednoho večera trenér. A protože na Mallorku jezdí každý, vyrazili kluci na mnohem exotičtější místo. Na sever Čech k Liberci do Heřmanic. 

14 kluků ve věku 6-10 let se stalo průkopníky prvního letního soustředění liblické fotbalové mládeže. K těm čtrnácti je nutno ještě připočítat 3 trenéry a několik rodičů, kteří je v tom nechtěli nechat samotné (v průběhu pobytu se pak vedly vášnivé spory, zda jsou děti neunavitelné, nebo trenéři vyčerpaní).

Místo bylo vybráno více než pečlivě; na kluky čekala dvě  velká hřiště s umělým a přírodním trávníkem, bazén a ubytování v novotou vonící budově a hlavně spousta fotbalových zážitků.

Pokoje byly rozděleny podle věku a na každém 2/3 fotbalisti kde budou dalších pět dní trávit odpočinek a relax po tréninku.Pokoje se každý den po snídani bodovaly jako ve škole známkami 1-5 s velkou pečlivostí.

Den se skládal z dopoledního a odpoledního 2hodinového tréninku na kterém trenéři sledovali rostoucí výkonnost v technice a kolektivním pojetí této krásné hry.Radost a nadšení z fotbalu kluky neopouštělo ani v poměrně teplém počasí a všichni se vždy moc těšili na ohlášený vzájemný turnaj tří družstev.

Nesmím zapomenout na velmi kvalitní stravování které se skládalo se snídaně,obědu,svačiny,večeře,druhé pozdní večeře a celodenního pitného režimu.

Organizační tým také myslel i na jiná zpestření;pro malé fotbalisty byla zajištěna prohlídka stadionu FC Slovan Liberec,včetně zázemí,posilovny a šatny A-týmu.Zde jsme potkali i sportovního manažera Jana Nazmara který nás pozval na přátelský zápas A-týmu s týmem z Německa a trénink mladých U-19.

Všechny aktivity,úkoly a dovednosti byly ohodnoceny na posledním večeru cenami a hlasitým potleskem.

 Bylo to pět fyzicky náročných,ale nádherných dní. Kluci spolu zažili spoustu legrace a to nejen té fotbalové, naučili se spoléhat na sebe a své kamarády bez toho, že by hledali všude tatínka či maminku.  Takže za rok jedeme znovu; tentokrát už na celý týden – a rádi mezi sebou přivítáme každého správného sportovního a kamarádského parťáka.

Děkujeme všem zúčastněným za podporu,nadšení a pozitivní energii

                                                                                                                   Jan“Vondrs“Vondrášek

Fotky najdete na tomto odkazu:

http://vondrsova.rajce.idnes.cz/Soustredeni_-_Hermanice/