Liblice – V sobotním utkání hrála prim především bojovnost. Fotbalovými momenty oba týmy šetřily. Domácí o svém vítězství rozhodli brankovým nástupem do druhého poločasu.

A pak to bylo opět jen o tvrdosti. Býchory se tak vrací domů s prázdnou, zatímco Liblice mohou po výsledku 3:1 slavit další vítězství v utkání s nádechem derby v nejnižší krajské soutěži.

FOTOGALERIE (Kolínský deník)

FOTOGALERIE (pí. Havlínová, www.liblice.estranky.cz)

„První poločas byl zmatečný. Býchory sice hrozily ze standardek, ale myslím si, že za celý zápas si žádnou vyloženou šanci vypracovat nedokázaly. Jen po našich chybách, kdy jsme si v obraně sami komplikovali situaci. Proto si myslím, že jsme si dneska zasloužili vyhrát. Měli jsme příležitosti, které se nám podařilo proměnit. Co se týká hry samotné, tak to z naší strany nebyla moc velká kvalita, v předešlých zápasech to bylo lepší. Ale dneska to stačilo. Býchory mají podle mě nejhorší tým, jaký tam za poslední roky měly, ale to mi nepřísluší hodnotit,“ řekl k utkání liblický trenér Petr Samek.

„Pro nás je v tuhle chvíli důležité, že i když se zrovna herně nedaří, tak dokážeme utkání vyhrávat. Za to bych chtěl klukům poděkovat, že dneska bojovali a ukázali fotbalovost při proměňování brankových příležitostí, které dneska rozhodly,“ těšilo po utkání Petra Samka.

„Do dnešního utkání jsme museli nastoupit bez vykartovaného Jirkovského a nemocného Chlumského. A na hřišti to bylo znát. Domácí hráli důrazně, až agresivně, občas až na hranici regulérnosti. Tomu nahrávalo i hřiště po dešti. To pro náš kombinační fotbal nebyla živná půda, ba naopak. V tom vidím celý kámen úrazu, proč jsme se neprosadili. Držení míče jsme měli asi vyšší než soupeř, ale rozdíl byl v tom, že naše hra končila u soupeřova vápna, zatímco domácí dávali góly. Především zkraje druhého poločasu, kdy nám soupeř dal dvě branky a pak už se utkání jen dohrávalo. Nakonec jsme dohrávali v deseti, protože se nám zranil hráč ve chvíli, kdy naše střídačka byla už prázdná,“ zhodnotil utkání člen kádru Býchor Michal Škopek.

Jak šly minuty

  1. Pačes přihrávkou na dlouhou nohu našel Hrstku, který postupoval sám na Bergera. Jeho pokus však k nelibosti domácích fandů skončil vedle hostující branky.
  2. Dlouhý roh Vyhnánka se odrazil ze skrumáže hráčů k osamocenému Stojkovi, jehož hlavička z malého vápna skončila v náruči Grůši. Tím skončil i první poločas.
  3. Šťastný odraz míče do vápna hostů dokázal ve vedoucí branku Liblic přetavit Pačes, který svou střelou propálil Bergera – 1:0.
  4. Hrstka se ve vápně Býchor prodral přes Pošíka a nekompromisně prostřelil bezmocného brankáře hostů – 2:0.
  5. Mladičký brankář Býchor Berger ukázal, že má sebevědomí na rozdávání. Z vápna se pustil do kličkované s Hrstkou. Liblický útočník uplatnil svůj důraz a donutil Bergera chybovat. Odražený míč po jejich souboji se dostal na velké vápno k Pačesovi, který však prázdnou branku trefit nedokázal.
  6. Přímý volný kop Pačesa dokázal vytěsnit Berger mimo svou branku. Rozehrávky následného rohu se ujal opět liblický záložník. Střílený centr z jeho kopačky našel na malém vápně Batelku, který ho poslal do býchorské sítě – 3:0.
  7. Další příležitost pro Pačesa, který dostal zpětnou přihrávku na velké vápno. Svůj technický pokus však poslal těsně vedle tyče.
  8. Možnost pokutového kopu Býchory proměnily a Adam Vyhnánek tak v závěru utkání střílí čestný úspěch hostů – 3:1.

Liblice – Býchory 3:1

Branky: 48. Pačes, 56. Hrstka, 73. Batelka – 89. A. Vyhnánek z PK.

Rozhodčí: Trumpus. ŽK: Říha (B). Diváci: 100. Poločas: 0:0

Liblice: Grůša – Rohn, Fott, Batelka, P. Nouzák – Pačes (83. Kovačka), Bázlik (64. Budský), Ploc, Pop (83. F. Řípa) – Hrstka, Sochor (59. Hybner).

Býchory: Berger – Funda P. Kedršt, Pošík, Škopek (61. Váňa) – J. Vyhnánek, Teplý, M. Kedršt, Šátek (50. A. Vyhnánek) – Říha, Stojka.

Zdroj: Kolínský deník