Emoce a červené karty ovládly derby, Liblice se dočkaly výhry

Pečky – O tom, že se v derby maže tabulkové postavení, se v nedělním duelu I. B třídy přesvědčily Pečky. Právě ty nedokázaly papírové předpoklady naplnit a na domácím hřišti podlehly Liblicím 1:3, navíc dohrávaly bez dvou vyloučených. Hosté tak získali první body v sezoně.

„Rozhodně nás nečeká lehké utkání. Soupeř má zkušenosti se soutěží a vzhledem k tomu, že nemá ještě žádné body, bude se o ně chtít porvat tady. Hráče jsem v kabině nabádal, aby nic nepodcenili a hráli svou hru. Jedině tak můžeme slavit vítězství,“ byl si vědom nevyzpytatelnosti soupeře domácí trenér Petr Šafránek.

Ten nemohl pro utkání počítat s Lindnerem a ani s Panýrkem, který se vrátil zpět do mateřských Tismic.

Jeho protějšek měl před utkáním zamotanou hlavu se sestavou.

„Někteří hráči v defenzivě musí nastoupit se zraněním, někteří nejsou k dispozici vůbec. Poslední zápasy to pro nás je stále stejný problém. Psychická výhoda je určitě na pečecké straně, ale věřím, že kluci konečně zaberou a domácím nedají nic zadarmo. Kdyby se nám podařilo vstřelit první branku, moc by nám to pomohlo,“ byl před utkáním bojově naladěn hostující trenér Petr Samek.

Papírové předpoklady před utkání favorizovaly domácí celek, který z pozice nováčka zažívá úspěšný start do soutěže. V předešlých čtyřech kolech nepoznaly Pečky po základní hrací době hořkost porážky a na svém kontě mají osm bodů. Naopak Liblice se v nové sezoně stále hledají a jako jediný tým skupiny se s nulovým bodovým ziskem krčí u dna tabulky. Možná i proto, že se z nejrůznějších důvodů potýkají s nestabilitou sestavy.

To vše ale páté kolo nejnižší krajské fotbalové soutěže změnilo!

Do vedení šli po brance Rohna hosté. Následně přišly dvě vyložené příležitosti domácích, ale Matoušek se při střele Modroviče a následné dorážky Růžičky zaskvěl reflexivními zákroky. O několik minut později dokázal odražený míč dopravit do sítě Růžička, ale radost mu pokazil praporek asistenta. Pečecký útočník neudržel nervy na uzdě a za gesto na adresu pomezního musel, k nelibosti domácích diváků, předčasně do sprchy. Což byla pro domácí další komplikace.

Po změně stran se oslabený domácí celek tlačil do vyrovnání, ale zapomněl na zadní vrátka. Těch dokázaly Liblice dvakrát využít a po brankách Hejdy a Hrstky měly vítězství na dosah. Další nepříjemností pro Pečky bylo vyloučení Moravce, který musel ze hřiště po druhé žluté kartě. V samém závěru utkání se domácí dočkali alespoň čestného úspěchu, kdy se po centru dokázal prosadit Jedlička.

„Sice jsme byli favoritem, ale ne vždy to vyjde. Chyby musíme hledat především u sebe. V našem případě to byla špatná disciplína, prostě jsme utkání nezvládli po psychické stránce. Věděli jsme, že soupeř bude hrát jen nakopávané míče, ale na takové situace se nemůžeme pořádně připravit, protože vzadu nemáme vysoké hráče. Chtěli jsme se prezentovat jinou hrou. Bohužel se nám ji kvůli kouskování zápasu nepodařilo předvádět. Byly tu i emoce, které nám komplikovaly situaci. V řadě věcí se ukázala i soupeřova zkušenost,“ nebylo po zápase příliš do řeči trenéru Peček Petru Šafránkovi.

„Musíme se soustředit na další zápasy, které nás čekají. Bude to pro nás těžké, protože nebudou k dispozici někteří hráči, ale musíme se s tím popasovat,“ zakončil hodnocení domácí trenér.

„Poprvé v sezoně bylo znát, že se o body chceme poprat. Po fotbalové stránce je to od nás pořád mdlé a ne moc ke koukání. Ovšem někdy to není jen o kráse, ale především o bojovnosti a nasazení. Myslím si, že jsme víc chtěli vyhrát. Domácí hráči se od začátku věnovali spíš diskuzím s rozhodčími. My dokázali udržet nervy na uzdě a soustředili se jen na svůj výkon. A to přineslo své ovoce. Radujeme se z prvních bodů a klukům za to patří velké poděkování,“ byl při hodnocení zápasu zdrženlivější liblický trenér Petr Samek.

„Jediné, co mě po utkání mrzí, je inkasovaná branka. Matoušek nás v zápase několikrát podržel a o čisté konto přišel až na samém konci,“ poznamenal Samek.

Branky: 90. Jedlička – 17. Rohn, 63. Hejda, 66. Hrstka. ČK: 27. Růžička, 68. Moravec (oba P). Poločas: 0:1.

Pečky: Cihlář – Mužík, Macháček, Modrovič, Richter – Materna, Křivský, Moravec, Konůpek (46. Králík) – Růžička, Jedlička.

Liblice: Matoušek – Vosecký, Pop, Vlk, F. Řípa – Rohn, Pačes (52. Sochor), P. Nouzák (86. Šíma), Hejda – Hrstka, J. Nouzák (76. Lanc).

Zdroj: Kolínský deník

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *