Samek: Jsou věci, které jsou nad všechna vítězství

Městec Králové – Velmi šťastné, ale o to důležitější body si v dalším kole nejnižší krajské soutěže připsali fotbalisté Liblice. Ti si domů odvezli z Městce Králové výhru 1:0. Ovšem v pochmurném hávu, do kterého se zahalilo nejen domácí sportovní prostředí, šlo vše stranou.

K zápasu odjížděly Liblice bez své brankářské jedničky, kterou mezi tyčemi zastoupil Nanár. Další hráči šli do utkání s nedoléčenými zraněními. To byly komplikace, se kterými se musely Liblice před utkáním potýkat.

„Naše výhra byla na krev ubojovaná a podpořená soustředěným výkonem. Ovšem nutno přiznat, že domácí byli v zápase jasně lepším týmem, kdy si dokázali vypracovat možná šest brankových příležitostí, které ale díky své nemohoucnosti a také díky skvěle chytajícímu Nanárovi neproměnili. Naopak my se dostali do vedení po dalekonosné střele Michala Fotta, která nám v konečném zúčtování zajistila tři body. Výhra je pro nás opravdu hodně šťastná a velmi velmi důležitá,“ objektivně popsal průběh utkání trenér Petr Samek.

Ovšem i po velké radosti je třeba si uvědomit, že fotbal ani vítězství nejsou vždy to hlavní. Některé okamžiky donutí člověka, aby se zamyslel nad důležitými věcmi a svými prioritami. Bohužel nejčastějším impulsem pro taková rozjímání jsou nešťastné události.

„Je však třeba mít na paměti, že jsou na světě mnohem důležitější věci. Bohužel na vlastní kůži to v týdnu pocítili v Městci, kde náhle zemřel jeden z hráčů. Tímto bych chtěl jménem celého našeho oddílu vyjádřit upřímnou soustrast nejen klubu, ale především rodině a jeho nejbližším,“ dodal Petr Samek.

Branka: 15. Fott. Poločas: 0:1.

Liblice: Nanár – Vostrovský, Pop, P. Nouzák, F. Řípa (70. Hejda) – Pačes (90. Pospíchal), Fott, Vlk, Bázlík, Hrstka (90. Lanc) – Sochor (60. Vosecký).

Zdroj: Kolínský deník

 

Nymburský deník:

Šádek: Tomu říkám hroší kůže

Městec Králové – Fotbalisté Městce Králové hostili v dalším kole I.B třídy Liblice. Domácí hráli utkání pro kamaráda Blažka. Jedinou branku zápasu si ale připsali hosté.

  1. Králové – Liblice 0:1

Domácí měli jasný cíl. „Před tímto zápasem jsme si řekli, že za každou cenu vyhrajeme pro Blážu (zesnulého Jaroslava Blažka – pozn. red.). Bohužel se tak nestalo, ale je to jen fotbal. Kdybychom hráli ještě hodinu, gól nedáme. Celých devadesát minut se hrálo na jednu branku. Hlavně v první půli jsme měli čtyři šance, ale gól dali hosté, když trefili obránce do zad a balon obloukem zapadl za gólmana,“ uvedl trenér Městce Roman Šádek.

Druhá půle už byla ze strany Městce křeč. „Šance byly, ale gól jsme nedali. O ostatních účastnících utkání se zmiňovat nebudu, ale s námi mávaly emoce, a oni tomu ještě slušně přidali. Tomu říkám hroší kůže. Kluci, děkuji, že jste to zvládli a odbojovali,“ doplnil Šádek.

Branka: 15. Fott. ŽK: 3:5. Rozhodčí: Pospíšil. Diváci: 120. Poločas: 0:1. M. Králové: Chrastný – Kafka, Tyl (79. Janouch), Ročín, L. Němec, Jizba (73. Velenský), Z. Hradečný, Černovský, Hartman – Synek (63. M. Hradečný), Tůma (82. A. Němec).

Zdroj: Nymburský deník

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *