Samek: Soupeři patří respekt, že nesložil zbraně a chtěl hrát fotbal

Uhlířské Janovice – Jednoznačný vývoj se nekonal. Liblice nedokázaly navázat na výsledky z minulých kol ve fotbalové I. B třídě skupiny C a na půdě posledních Uhlířských Janovic prohrály 1:2.

Libličtí fotbalisté možná očekávali jednoduchý zápas s odevzdaným soupeřem. To se ale přepočítali. Uhlíři promarnili několik šancí a pak sami inkasovali. Do konce poločasu však janovičtí hráči dokázali skóre otočit a díky platonickému tlaku Liblice ve druhém poločase jim to v celkovém zúčtování na výhru přeci jen stačilo.

„Úvodních deset minut patřilo domácím, kteří na nás vlétli a vypracovali si tři šance. Naštěstí pro nás je neproměnili a my se tak dostali zpět do zápasu a hru vyrovnali. A byli jsme to my, kdo svou šanci proměnil a radoval se z vedoucí branky. Soupeř začal rázem kazit, ale to jsme nedokázali využít k navýšení vedení, naopak. Dlouhý odkop Janovic jsme nedokázali odvrátit a domácí hráč ze samostatného úniku vyrovnal. Těsně před přestávkou bylo pro nás ještě hůř. Zbytečně jsme si neodpustili poznámky a domácí dostali výhodu nepřímého kopu, po kterém jsme inkasovali,“ zlobil se trenér Petr Samek.

V kabině si tak libličtí hráči museli hodně věcí vyříkat a ve druhém poločase zlepšit svou hru.

„Do druhého poločasu jsme nastoupili jako vyměnění. Začali jsme bojovat a soupeře jsme pustili snad jen třikrát na půlku. Někdy se to prostě stane, že jste lepší, ale nedáte góly. Myslím si, že zápas to byl minimálně remízový. Kluci jinak za druhý poločas zaslouží pochvalu, jak se dokázali zvednout. Stejně tak patří respekt domácímu celku, který i v dosti vážné situaci v tabulce chtěl hrát fotbal a to se určitě cenní,“ neopomněl pochválit oba týmy Petr Samek.

Branky: 35. Vyhnánek, 45. Zadražil – 27. Bázlík. Poločas: 2:1.

Liblice: Matoušek – Vosecký, Pop, P. Nouzák, F. Řípa – Pačes (46. Rohn), Vlk, Bázlík, Hejda – Hrstka, Vostrovský.
Zdroj: Kolínský deník

 

Svoboda.info:

Druhý poločas se uhlířům herně nepovedl, celkově ale slaví vítězství nad TJ Liblice

Uhlířské Janovice – Ve 24. kole I. B třídy, skupina C fotbalisté FK Uhlířské Janovice přivítali v neděli na svém hřišti TJ Liblice:

  1. Janovice – Liblice 2:1 (2:1)

Do zápasu domácí vstoupili velmi dobře. „Hned v první desetiminutovce jsme měli tři velké šance,“ upozornil trenér Uhlířských Janovic Karel Nouzák.„Bohužel s koncovkou máme velký a dlouhodobý problém,“ připomněl a pokračoval: „Trestem pro nás byla branka hostů: Po ojedinělé akci nebo spíše nákopu jsme špatně dostoupili a Bázlík nedal Kmochovi šanci.“ Ještě do přestávky ale uhlíři stav otočili. „Vyrovnali jsme po průnikové přihrávce na Vyhnánka a druhou branku jsme vstřelili po nacvičené standardní situaci,“ řekl ke gólům trenér.

Druhý poločas ale Uhlířské Janovice herně nezvládly. „Soupeř nás zatlačil, nicméně do šancí se nedostával,“ zdůraznil Karel Nouzák a dodal: „Kromě dvou přímých kopů za vápnem a jedné situace ze hry si toho moc nevytvořil.“ Podle kouče si ale jeho tým vítězství zaslouží. „I přes kostrbatou druhou půli kluci zaslouží pochvalu. Bylo to odbojované ale zasloužené vítězství,“ uzavřel kouč.

Branky: 35. Vyhnánek, 45. Zadražil – 27. Bázlík. Rozhodčí: Kuka – Meščan, Stejskal. ŽK: J. Kopp, Bílek, M. Jelínek. Diváků: 80. U. Janovice: J. Kmoch – Barták, Zadražil, J. Kopp, Čalek, Bílek, Beneš (76. Šusta), M. Jelínek (90. R. Tancer), Vyhnánek, Kalaš (46. Doubrava), Vokřál. Trenér Karel Nouzák. Liblice:Matoušek – Vosecký, P. Nouzák, Pop, Řípa, Hejda, Bázlík, Vlk, Pačes (46. Rohn), Hrstka, Vostrovský. Trenér Petr Samek.

Zdroj: Svoboda.info

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *