Liblice se loučila těsnou prohrou v Hlízově

Hlízov – Poslední utkání letošního ročníku I. B třídy skupiny C mají za sebou hráči Liblice. Ti se představili na půdě postupujícího Hlízova, se kterým drželi dlouho bezbrankový stav, o jejich prohře nakonec rozhodla jediná branka.

„V Hlízově jsme přežili několik šancí domácích a bohužel jsme inkasovali ze situace, která snad ani šancí nebyla. Domácí hrozili především z rohů a standardních situací. K mému údivu nás ale nepřehrávali. Je mi jasné, že to bylo poslední utkání a ani my se neprezentovali skvělým výkonem, hrálo se na půl plynu, i vzhledem k počasí. My jsme museli v sestavě trochu improvizovat a tak do pole musel i brankář béčka,“ uvedl trenér Petr Samek.

„Hlízovu gratulujeme k zaslouženému postupu, je znát, že má nejlepší kádr v soutěži,“ připomněl kvalitu domácího celku Petr Samek.

Liblice se v soutěži s předstihem udržela, což její trenér kvitoval.

„Závěrem všem klukům děkuji za celou sezonu. Prospěl nám návrat Bázlíka, který v naší hře dělal v jarní části nadstandard. Stejně jako vyrovnané výkony Matouška v brance. Defenzivu zase tužil Pop a další hráči přispěli svým výkonem k záchraně. Ještě bych chtěl touto cestou poděkovat Pavlu Sochorovi, který u nás odvedl kus práce a pro příští sezonu se rozhodl změnit dres,“ zakončil děkovačkou hodnocení liblický trenér.

Branka: 74. Tafel. Poločas: 0:0.

Liblice: Matoušek – Hejda (84. Fusek), Pop, P.Nouzák (64. Pospíchal), Vosecký – Pačes, Vlk, Bázlík, Rohn – Sochor, Nanár (72. Plachý).

Zdroj: Kolínský deník

 

Kutnohorský deník:

Hlízov si před mistrovskou oslavou zlepšil náladu třemi body

Hlízov – Fotbalisté Hlízova uzavřeli v sobotu letošní úspěšnou sezonu I. B třídy, ve které se stali vítězem celé soutěže, zápasem s Liblicí. Prvních pětačtyřicet minut se hrálo nerozhodně, do kabin se šlo za stavu 0:0. Ve druhém poločase domácí dali jedinou branku v utkání, a po výhře 1:0 už následovaly oslavy prvenství v soutěži.

O jedinou branku zápasu se postaral hlízovský Radek Tafel, který se v čtyřiasedmdesáté minutě prosadil zakončením po standardní situaci, díky této brance Hlízovští brali tři body po výhře 1:0.

„Tentokrát nemám ani moc co hodnotit, díky úmornému vedru, a zdecimované sestavě, jsme hráli to, na co jsme měli. V prvním poločase jsme neproměnili tři nebo čtyři stoprocentní šance, také jsme měli trochu smůlu. Ve druhé polovině utkání opadla hra z obou stran, hosté hráli také v oslabené sestavě. Počasí nám dalo opravdu zabrat, nakonec jsme ale v čtyřiasedmdesáté minutě dali branku, když Radek Tafel na zadní tyči dostal míč do sítě po standardní situaci. Nebylo to ani moc o fotbale, spíš jsme chtěli dohrát klidně sezonu ve zdraví, abychom se mohli sejít v létě na I. A třídu,“ zhodnotil utkání trenér hlízovských fotbalistů David Linhart.

„Po zápase budeme pokračovat oslavou, máme připravené šampaňské, raut, a od otce Míry Kopeckého jsme za první místo dostali sud piva. Počasí na oslavu nám vyšlo, na rozdíl od utkání, takže si to určitě užijeme,“ dodal hlízovský trenér k mistrovským oslavám.

Hlízovští zakončili sezonu v I. B třídě na prvním místě, které jim zajistilo postup do I. A třídy, s jednasedmdesáti body. Na prvním místě se umístili s jistotou, na druhou Sokoleč, která je v průběhu sezony jako jediná dokázala stíhat, měli bezpečný náskok. Na třetí Sadskou měli náskok šestnácti bodů. V příští sezoně budou svěřenci Davida Linharta nastupovat k mistrovským utkáním I. A třídy, což bude poprvé v historii klubu.

Hlízov – Liblice 1:0 (74. Tafel)

Hlízov: Míšek – M. Šváb (65. Šesták), Tomíšek, Navrátil, Kopecký (90. Procházka), Kvíčala, Tafel, Křelina, Růžička, Výborný, T. Šváb. Trenér David Linhart.

Liblice: Matoušek – Nahár (72. Plachý), Pop, Nouzák (64. Pospíchal), Vosecký, Hejda (84. Fusek), Vlk, Pačes, Rohn, Bázlík, Sochor. Trenér Petr Samek.

Zdroj: Kutnohorský deník

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *