Liblice mají na začátku soutěže slušnou formu

Další tři body si připsali fotbalisté Liblice. Ti na domácím pažitu dokázali vzdorovat kvalitě Semic a ze dvou brejků Hrstky udeřili. Hosté sice utkání z penalty zdramatizovali, ale to bylo vše. Domácí tak ve čtvrtém kole I.B třídy slavili cenné vítězství 2:1.

„Věděli jsme o kvalitách kádru soupeře, který nedoznal přílišných změn oproti minulému ročníku, kdy Semice hrály o třídu výš. Proběhly i nějaké informace o individuálních dovednostech hostů. Z tohoto pohledu jsme na soupeře byli připraveni,“ poznamenal liblický trenér Petr Samek.

Od začátku soupeř dokazoval své kvality. Byl často na míči a nepouštěl Liblice do hry.

„Nám nezbývalo, než se snažit hrát i tak bojovně a důrazně. Do šancí jsme se moc nedostávali, ale ukázalo se, že naší silnou stránkou jsou rychlé výpady. Přišly dva naše brejky a z toho alespoň jeden zakončil gólově Hrstka. To soupeřem trochu zatřáslo,“ přiblížil první poločas domácí trenér.

Po změně stran už byl obraz hry vyrovnanější.

„Nám se podařilo pojistit vedení po dalším brejku a další šance jsme neproměnili. Soupeř pak do nás sice bušil, ale ani tak si přes naši zodpovědně pracující obranu nedokázal vytvořit vážnější šanci. Až čtvrt hodiny před koncem se dočkal. To jsme nezachytili rychlý útok hostů a byla z toho penalta. Soupeř snížil a zbytek zápasu už tak hrál na riziko. A bylo otázkou, jestli vyrovná, nebo my přidáme pojistku. Výsledek už se ale neměnil a my si tak připsali velmi cenné vítězství,“ oddechl si po konci zápasu Samek.

„Soupeř rozhodně působil fotbalovějším dojmem, ale nám v tomhle utkání skvěle fungovala obrana včetně brankáře. Celý tým to zodpovědně odbojoval, což je důležité hlavně ve chvílích, kdy se herně nedaří. Pro nás jsou to určitě šťastné tři body,“ uzavřel Petr Samek.

Branky: 37. a 63. Hrstka – 75. Koštíř z PK. Poločas: 1:0.

Liblice: Matoušek – Vosecký, Pop, Doležal, F. Řípa – Pačes (87. Lanc), P. Nouzák, Bázlík, Hejda – Hrstka, J. Nouzák (72. Sýkora).

Autor: Jan Břečka

Nymburský deník:

I když Semice domácí tým v souboji krajské I.B třídy přehrávaly, nepovedlo se jim proměnit své příležitosti. Do vedení šli nakonec fotbalisté z Liblic. Podle slov vedoucího Čepelky by si semičtí zasloužili aspoň remízu, ale tři body zůstaly doma.

Liblice – Semice 2:1

V první půli byly Semice jasně lepší. „Zápas v Liblici jsme měli vyhrát. Celý první poločas se odehrál před bránou domácích. Bohužel jsme si ale nedokázali vytvořit šanci, ze které bychom dali gól. Byl to tlak, ale bez šancí. Oni pak dvakrát za poločas udělali dva brejky a dali z toho gól. My jsme do poločasu vyrovnali, ale byl to bohužel ofsajd. Takže nám branku neuznali,“ řekl zklamaně vedoucí semického mužstva Miroslav Čepelka.

Ve druhém poločase se domácí trochu zvedli. Hra byla vyrovnaná a Liblice přidala druhý gól. „My jsme pak z penalty snížili na 2:1. Od té doby jsme se tlačili k vyrovnání, ale bylo to zase bez větší šance. Herně to šlo, byli jsme lepší, ale nic jsme z toho nevytěžili. Bod jsme si ale minimálně odvézt měli,“ doplnil Čepelka.

Branky: 37. a 63. Hrstka – 75. Koštíř (z PK). ŽK: 3:2. Rozhodčí: Pudil. Diváci: 100. Poločas: 1:0.

AFK Sokol Semice: Zemánek – Bříza, Brynych, Novák, Koštíř, Kamlach, Cáska, Hylmar (56. Švarc), Šimek, Vavřík (66. Blažek), Jareš.

Autor: Markéta Stiborová

Zdroj: Kolínský & Nymburský deník

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *