V dalším přímém souboji o čelo tabulky jsme zajížděli na hřiště stávajícího lídra soutěže tým Zásmuk. Povzbuzeni mírně překvapivou porážkou Nučic s Tuchorazí jsme doufali, že se v případě úspěchu dostaneme zpět do hry o první příčku. Sestava sice byla poměrně kombinovaná, ale o to více si hráči mohli nečekaný ale naprosto zasloužený výsledek vychutnat.

Zápas na překvapivě nepříliš kvalitním hřišti jsme začali aktivně a drželi vyrovnaný průběh. Šance žádné nebyly, hrálo se převážně mezi šestnáctkami. První jsme však udeřili my. Náš první roh zakroutil Samek tak výborně, že si míč obránce v nouzi o tyč srazil do branky. Domácími to otřáslo a po chybě jejich brankáře mohl Hanuš zvýšit, ale jeho střela o metr minula prázdnou branku. Domácí se sice snažili, ale na naši pozornou obranu vyztuženou o kapitána J. Nouzáka nevyzráli. Co prošlo, pochytal bezchybný Nanár, který navíc dalekonosnými výkopy ještě zakládal naše útoky. Ke konci poločasu jsme po centru Nouzáka zvýšili vedení, když si za obranu krásně zaběhl Rohn a chytrou hlavičkou na vzdálenější tyč přehodil váhavého gólmana.

Do druhého poločasu však domácí nastoupili s jasným cílem smazat naše vedení a otočit zápas. Musím uznat, že jejich převaha byla druhý poločas znatelná, místy i drtivá ale na druhou stranu jsme je kromě střel zdálky do ničeho nepustili. I my jsme měli šanci zvýšit skóre, když se opět po centru dostal Rohn za obranu, ale tváří tvář brankáři tentokrát míč do branky nepropasíroval. Domácí postupem času zvyšovali obrátky, ale naše obrana pracovala velmi pozorně a pokud za ní něco prošlo tak to pochytal náš brankář. Pokud v tomto někoho vyzdvihnout, tak určitě jeho, protože za celý zápas neudělal žádnou vážnou chybu, všechny centry stahoval naprosto jistě do rukou a poměrné velké množství střel na branku dokázal fantasticky likvidovat ať již správným vyražením do strany, na tyč či přímo chycením. Navíc ten den měl „dobře postavené tyče“, které jej dvakrát zachránily a když se k tomu přidala i skutečná nemohoucnost soupeře trefit z malého vápna odkrytou branku, tak jsme si zaslouženě odvezli všechny body. Pochvalu však zaslouží celé mužstvo, ač jsme byli z různých důvodů oslabeni, všichni makali nadoraz, bojovali jeden za druhého, nevypustili jediný souboj a po zásluze vrátili soupeři podzimní porážku i s úroky.

Branky: 12. Samek, 38. Rohn.

Diváků: 25

Rozhodčí: Pikner

 

Sestava: Nanár  – Hampl, Smolný, Nouzák J., Nouzák P. – Vontszemű M., Karlík, Hybeš, Hanuš –  Samek (74. Kováč), Rohn

 

Zdroj: David Hybeš