Jeli jsme do Velkého Oseka, který slavil 90. let existence trochu „pokazit“ oslavy. Domácí se u nás na podzim představili jako kombinačně velmi vyspělý tým, ale bez koncovky. Tento zápas to tak trochu potvrdil.

V začátku utkání hraného za velmi teplého počasí jsme měli docela převahu, soupeř k nám přistupoval opatrně a s respektem. První šanci na otevření skóre měl Hanuš, když se ve vápně pěkně uvolnil, ale slabší pravačkou nedůrazně zakončil. Odražený míč mohl do sítě poslat Hybeš, ale i jeho zakončení postrádalo důraz a tak jej brankář v pohodě lapil. Domácí postupem času vyrovnali hru a zejména uprostřed hřiště nás kombinačně přehrávali a vysílali útočníky do nepříjemných nájezdů na naši branku. Výborně chytající Nanár však včasnými vyběhnutími všech centry za obranu pokryl. Jednou nastala i sporná situace, když na čáře/za čarou náš obránce Hampl vykopával míč z prázdné branky. Prostupný střed hřiště však dával tušit problémům. Hráči se několikrát dostali i do samostatného nájezdu na Nanára, ale ten opět všechny střely pokryl. Nedůrazem při obrané fázi jsme soupeři darovali míč a  ten po nedovoleném zákroku zahrával přímý volný kop z nebezpečné vzdálenosti. Kapitán domácích je zahrál excelentně a i když si Nanár na míč sáhl, skončil nakonec v síti. My jsme odpověděli zhruba za deset minut, když Nouzák J. dostal výborný míč za obranu a prostřelil brankáře.

Druhý poločas jsem přeskupil řady s cílem hlavně již neinkasovat. Nouzák J. vyztužil obranu. Až na jedno zaváhání záložníků uprostřed pole, následný rychlý nákop soupeře za obranu, který Nouzák P. nezachytil, ale soupeř vystřelil hodně vedle se druhý poločas soupeř do žádné vážnější šance nedostal resp. byl v koncovce nepřesný. My jsme měli nadějnou příležitost po průniku Rohna, ale ani ten si v koncovce nepočínal důrazně. Takže jsme se se soupeřem rozešli smírně, byla to naše první remíza v soutěži.

Soupeř sice byl o chlup lepší, ale náš výkon také nebyl špatný a tak jsme si po zásluze odvezli bod. Opět musím vyzdvihnout brankáře a výbornou defenzivní práci L. Karlíka.

Branka: 16. – 29. Nouzák J.

Diváků: 25

ŽK: 1-1

Rozhodčí: Grund

 

Sestava: Nanár – Hampl, Smolný (60. Vontzsemuű), Smolík (46. Uldrich), Nouzák P. – Hybeš (46. Samek), Flieger, Karlík, Hanuš – Nouzák J., Rohn (80. Kováč)

 

Zdroj: David Hybeš