„Jako první otevřeli skóre zápasu hosté po pěkně trefené ráně z hranice vápna, střele ovšem předcházel téměř půlmetrový neodmávaný ofsajd. Nám se naštěstí podařilo brzy odpovědět, když si na dobře zahraný trestný kop Synka nejlépe naskočil Exner a přesnou hlavičkou se nemýlil. Do poločasu jsme stihli přidat i druhou branku a před druhou půlí tak výsledek vypadal docela nadějně. Druhý poločas nám však ani trochu nevyšel, po přísně odpískané penaltě a dvou našich chybách Liblice skóre otočily a závěrečný gól Nováka už jen korigoval konečný výsledek. Vzhledem k dohrávkám už nyní bohužel nemáme boj o záchranu jen ve vlastních rukách,“ poznamenal kapitán radimského béčka Roman Procházka.

„Do zápasu jsme vstupovali trošku s obavami, když jsme viděli, s čím nastoupil soupeř, kterému v sestavě nechyběl ani nejlepší střelec 1. A třídy Slunéčko a další hráči patřící spíše do sestavy radimského A týmu. Naše obavy na chvíli rozptýlil Hrstka, když již v 7. minutě byl pěkně vyslán do brejku a krásně přehodil domácího gólmana. Poté se projevila větší fotbalovost a zkušenost domácích, kteří do poločasu utkání otočili. Nutno podotknout, že jsme jim v tom pomohli našimi chybami a nedůrazností. I do druhého poločasu jsme vstoupili důrazně a již po čtyřech minutách vyrovnali, když Nekola proměnil penaltu po ruce domácího stopera. My pak nechali hrát domácí a soustředili se na brejky ze zajištěné obrany, což přineslo kýžené ovoce, když nejdříve Hrstka tak dlouho obtěžoval domácího předstopera, až ten si míč ukopl a nahrál Hrstkovi na gól a pak proměnil Nekola nekompromisně brejk 2 na 1. Poté jsme ještě nechali domácí trošku zdramatizovat utkání, ale vítězství jsme už udrželi. Kromě toho, že jsme se udrželi ve hře o první místo, nás hlavně těší, že jsme byli fotbalově minimálně vyrovnaným soupeřem notně posílenému týmu Radimi. Všem hráčům patří obrovská poklona za skvělý výkon,“ uvedl vedoucí liblického týmu Jiří Pospíchal.

Branky: 25. Exner, 35. Slunéčko, 87. Novák – 7. a 63. Hrstka, 49. z PK a 85. Nekola.

Rozhodčí: Löwe. ŽK: 3:2. Diváci: 80. Poločas: 2:1.

Radim B: Urik – M. Ružinský, Novák, Mašín, R. Procházka –  Schnurpfeil (80. Machata), Synek, Exner, Čábelka – Dejl (60. Havlík), Slunéčko.

Liblice: Lanč – Vávra, Šmejkal, Sobotka, F. Řípa – Pačes, Vlk, Fott, Kovačka – Nekola (87. Hybeš), Hrstka.

Zdroj: Kolínský deník