Dorost odehrál svá 3 přátelská utkání. Níže jejich zhodnoceni od trenéra. 

4.8.2013

Liblice – Kounice 6:3

Sestava: Nanár – Hampl, Nouzák, Smolný – Hybeš, Karlík, Flieger, Hanuš – Samek, Vontzsemű J.

Branky: Smolný 2, Samek 2, Flieger, Karlík

Rozhodčí: Lanc

 

Ač jen o deseti, dokázali jsme si poradit s Kounicemi a nebýt zbytečných chyb, mohl rozdíl zůstat vyšší.

********************************************************************************************

11.8.2013

Liblice – Sadská 2:2 (0:0)

Sestava: Nanár – Hampl, Karlík, Nouzák, Smolný – Hybeš, Samek, Flieger, Hanuš – Sochor, Rohn (střídali Velíšek, Kováč, Thim)

Branky: 48. Flieger, 63. Sochor

Rozhodčí: Pikner

Diváků: 20

 

Vyrovnaný zápas, hosté byli fotbalovější, ale jen k vápnu, zbytek spolehlivě pokryl brankář. My jsme byli vepředu nebezpečnější, měli více vyložených šancí, ale neproměnili vše a naopak naše chybky soupeř potrestal. Po změně stran jsme se ujali vedení po vystižení rozehrávky soupeře Fliegerem  a samostatném průniku zakončeném podél brankáře. Zvýšení skóre přinesl pěkný roh Samka na zadní tyč, kde se Pavel Sochor prosadil koníčkem a vsítil premiérový gól v dresu Liblic. V cca 75. minutě hosté snížili na dva jedna. Další tutovku za stavu 2:1 P. Sochor nevyužil, když se k němu na malém vápně odrazil míč, tak trefil jen brankáře. V závěru jsme po hrubé chybě nechali soupeře zatáhnout míč až do vápna, předložit jej zpět, aby útočník se štěstím prostřelil brankáře. Slušný zápas, zasloužená remíza, musíme zlepšit pohyb, start na míč, důraz v soubojích, lépe zvládnout první kontakt s míčem, chytřeji předvídat hru.

******************************************************************************************************

18.8.2013

Liblice – Český Brod 2:1 (1:1)

 

Branky: 12. Hybeš, 57. Karlík – 8. ?

Rozhodčí: Lanc

Diváků: 25

 

Sestava: Nanár – Hampl, Smolný, Flieger, Hanuš – Hybeš, Uldrich, Karlík, Samek, Rohn – Sochor

Střídali: Kováč, Vontzsemű M., Vontzsemű J., Láska.

 

S nejkvalitnějším soupeřem z našeho regionu v dosavadní nové historii dorostu hráči podali  obětavý, taktický výkon, který byl po zásluze oceněn vítězstvím.

Taktika byla v zatažení se na vlastní polovině a hře na jednoho útočníka, kterého měli doplňovat zejména oba krajní záložníci. Až na trochu horší obsazování hráčů na vlastní polovině a krytí náběhů záložníků se nám tato taktika celkem dařila. Obrana pracovala hodně spolehlivě a až na pár ojedinělých momentů se soupeř za celý zápas pořádně do šestnáctky nedostal.

Bohužel, co se nám zkraje nezdařilo bylo proměňování vyložených šancí. Poté co P. Sochor po pěkném uvolnění od Rohna neproměnil jasnou šanci, soupeř z pěkné akce po levé straně otevřel skóre.

Zakrátko jsme však dostali příležitost k rozehrání přímého volného kopu z nadějné vzdálenosti a Flieger pěknou střelou za zeď donutil brankáře k vyražení míče, aby Hybeš dorazil míč do sítě. Soupeře jsme dobře na vlastní polovině bránili a do vyložených šancí jsme jej nepouštěli. Naopak několik nadějných brejků jsme nedotáhli do konce.

V druhém poločase dostali od začátku příležitost i ostatní hráči kádru, ale možná jsme byli jen opticky pod větším tlakem, jinak se obraz hry příliš nezměnil. Naopak po rozehrání volného kopu z poloviny hřiště si za Sochora, který vyhrál souboj a pustil míč za sebe, chytře naběhl Karlík  a zkušeně zakončil k tyči.

Do konce zápasu jsme již soupeře do žádné šance nepustili, střely zablokovali obránci, veškeré centry do šestnáctky pokryl spolehlivý Nanár a tak jsme se dočkali trochu překvapivého, ale naprosto zaslouženého vítězství.

Zápas to  byl hodně fyzicky náročný, nutnost přesouvání se z jedné strany na druhou, časté a tvrdé osobní souboje, nutnost zachytávat rychlé náběhy záložníků soupeře sebralo v poměrném vedru hodně sil. ALE – takové zápasy nás teď čekají často, budeme si na to muset zvykat. Na druhou stranu jsme v tom obstáli, celkově si vypracovali více vyložených šancí a tak mohl být rozdíl ve skóre ještě vyšší. Byly tam i pěkné fotbalové momenty.

Musím tedy tým pochválit, avšak zároveň podotknout, že jen s takovým přístupem  (disciplína ve všech směrech, nasazení, bojovnost, běhání bez míče, tvrdost a navrch fotbalovost) jako v neděli se nám bude v krajské soutěži dařit.

 

Zdroj: David Hybeš