V prvním utkání v nové sezóně si áčko připsalo první vítězství v 1.B třídě. Níže přinášíme reporty z Kolínského a Benešovského deníku.

Kolínský deník:

Mají za sebou první zápas v nejnižší krajské soutěži. A budou na něj vzpomínat v tom nejlepším. Fotbalisté Liblice dokázali na úvod nové sezony v I. B třídě zvítězit v Teplýšovicích 3:2.

Teplýšovice – Liblice 2:3

„Premiérový zápas kluci zvládli nad očekávání a předvedli skvělý týmový výkon. Soupeře za celý zápas nepustili do šance. Je to naprosto zasloužená výhra,“ potěšilo předsedu liblického klubu Davida Hybeše.

„Prvních dvacet minut jsme soupeře zatlačili a tlak korunoval brankou Sobotka. Měli jsme i další šance, domácí jednou zachránila tyč po průniku Nekolného. Ke konci poločasu se obranou protáhl Hrstka a zvýšil skóre. Hned po obrátce přišla asi nejkrásnější akce zápasu po ose Nekolný – Nekola – Hrstka na jeden dotek, aby posledně jmenovaný prostřelil brankáře. Domácí poté zvýšili obrátky, hrozili však především ze standardních situací, jinak naše obrana opravdu pracovala spolehlivě a nepouštěla je na dostřel. Snížit se jim podařilo až po chytře zahraném přímém volném kopu. Téměř stejnou akci předvedli ještě jednou v nastaveném čase, ale pak už rozhodčí ukončil zápas a my si mohli vychutnat zisk prvních krajských bodů,“ dodal Hybeš.

Branky: 16. Sobotka, 43. a 49. Hrstka. Rozhodčí: Divílek. Diváci: 80. Poločas: 0:2.

Liblice: Lanč – Vávra, Šmejkal, Sobotka, F. Řípa – Pačes (82. Bubník), Nekolný, Fott, Kovačka (87. P. Nouzák) – Nekola (67. Vlk), Hrstka (85. J. Nouzák).

 

Benešovský deník:

Domácí fotbalisté zahájili sezónu I. B třídy na svém hřišti proti Liblicím. Hosté vedli už tříbrankovým rozdílem. Teplýšovická stíhačka přišla pozdě a ani dvě branky Petra Chomáta z trestných kopů už na zisk alespoň bodu nestačily.

TEPLÝŠOVICE –  LIBLICE                   2:3

Teplýšovice od začátku utkání tahaly za delší konec. Branky však stříleli hosté. V 16. minutě vhodili dlouhý aut do vápna a Sobotka hlavou otevřel skóre. Ve 30. minutě Nekolný z úhlu malého vápna prostřelil teplýšovického gólmana, míč se odrazil od zadní tyče a Stařecký na brankové čáře uhasil požár. Ve 43. minutě Hrstka „angličanem“ z dvaceti metrů zvýšil na dvoubrankový rozdíl.

Tentýž hráč chvíli po změně stran potrestal chybu Mokrého a J. Dřízala, když se dostal sám před Stařeckého a střelou podél něho upravil už na hrozivých 0:3. Domácí se postupně oklepali ze šoku a v 71. minutě Petr Chomát snížil z trestného kopu z devatenácti metrů, když obstřelil zeď. Další střelu Petra Chomáta gólman Lanč u tyče vykryl. Závěrečný finiš přišel však pozdě. V poslední minutě znovu Petr Chomát a opět z přímého kopu, tentokrát přes zeď k tyči stanovil na konečných 2:3. Víc už domácí nestihli.

Branky: 71. a 90. Petr Chomát – 43. a 49. Hrstka, 16. Sobotka. Rozhodčí: Divílek. ŽK: 3/2. Diváci: 100. Poločas: 0:2.

Teplýšovice: Stařecký – M. Kaňka (80. Veselý), Petr Chomát, Ottl, J. Dřízal –  Podhorský, Pejša (46. Kamenský), Nerad, Hruška (46. Mokrý) – Mládek, Vosička.

 

Zdroj: Kolínský & Benešovský deník