Kolínský deník:

Zatímco v prvním utkání nové sezony vyhráli venku, domácí premiéra v nejnižší krajské soutěži fotbalistům Liblic nevyšla. Před vlastními fanoušky nestačili na Uhlířské Janovice.

Liblice – Uhlířské Janovice 0:2

„Bohužel v prvním domácím zápase jsme nedokázali  navázat na výkon z předchozího zápasu a zbytečně jsme ztratili,“ hlesl vedoucí týmu Jiří Pospíchal.

„Soupeř přivezl mladé a běhavé mužstvo doplněné pár zkušenými hráči. První poločas se odehrával mezi vápny s mírnou převahou hostů. Nejvýraznější naší šanci měl na začátku Kovačka, když po  podběhnutí centru hostujícím gólmanem nedokázal míč usměrnit do brány. Když nás hosté začali v první půli víc tlačit, tak se po odraženém balónu krásnou střelou do šibenice prosadil hostující útočník.  Bohužel měl k zamíření dostatek místa. Ke konci poločasu hosté své vedení zvýraznili, když jim vyšel signál z rohu a pravý bek nikým neatakován prostřelil z vápna vše, co mu stálo v cestě. Před druhou půlí proběhla v kabině trošku důraznější domluva a došlo k oživení sestavy novými hráči. Opticky jsme díky tomu získali převahu, ale prakticky to bylo díky tomu, že se hosté zatáhli a hlídali si výsledek. I když s tím neměli moc problém, protože my dnes hráli bez invence. A pokud se nám podařilo překonat obranu hostů, tak Sobotkovi nevyšel krok a místo prázdné brány trefil tyč. Prostě zápas blbec, kdy nám nevyšlo nic a hostům dvě střely po našich chybách,“ dodal Pospíchal.

Branky: 22. Randliszek, 39. Černík. Rozhodčí: Soběslav. ŽK: 2:3. Diváci: 90. Poločas: 0:2.

Liblice: Lanč (46. Bubník) – Vávra, Šmejkal, Sobotka, F. Řípa (46. Vlk) – Pačes, Fott (72. Bázlík), Nekolný, Kovačka (46. Pop) – Hrstka, Nekola (62. Líbal).

Kutnohorský deník:

V druhém kole I. B třídy vyjeli v sobotu fotbalisté Uhlířských Janovic do Liblice. Po dvou krásných brankách v prvním poločase si odvezli uhlíři tři body.

Liblice – Uhlířské Janovice 0:2 (0:2)

Ve 20. minutě se prosadily Uhlířské Janovice po kombinaci z levé strany, když mezi sebou zakombinovali Hrbek, Kopecký a Marek a připravili míč pro Randlíszka, který ranou z dvaceti metrů trefil šibenici. V 39. minutě Tomáš Kulhánek našel přetaženým rohovým kopem Černíka, který střelou z první z třiceti pěti metrů dal gól a zvýšil vedení hostů. Zároveň to byla i poslední branka utkání.

„První poločas jsme hráli zodpovědně a až na prvních deset minut, kdy měli domácí více ze hry, jsme Liblici k ničemu nepustili. Druhý poločas byl o něco rozháranější, protože domácí hráli více dopředu a snažili se hru více otevírat. Dostávali jsme se do brejků, ale řešili jsme je špatně. Patnáct minut před koncem jsme měli velké štěstí, když domácí hráč stál sám před prázdnou brankou, ale trefil tyč,“ popsal utkání trenér Uhlířských Janovic František Machurka.

Fotogalerie pí. Havlínové (stránky http://www.liblice.estranky.cz/): 

http://obecliblice.rajce.idnes.cz/Liblice_A_x_Uhlirske_Janovice_2013/

Zdroj: Kolínský & Kutnohorský deník