Tuchoraz – Po přerozdělení mužstev do skupin fotbalové I. B třídy bylo na pořadu 4. kola skupiny D první a jediné kolínské derby. Nováček z Liblic si doposud nevedl špatně, očekávalo se, jak se mu povede v sousedském mači na hřišti zkušeného harcovníka soutěže.

Tuchoraz – Liblice 0:4

Začátek patřil domácím a asi málokdo sázel na nějaký úspěch Liblic. Dvakrát se Tuchoraz nebezpečně zastřelovala z dálky, následná Pazdercova šance gólem neskončila.
Potom se hosté přeci jen vymanili z tlaku, k ohrožení Macha se ale nedostali. Jenže následovaly zkraty  stoperské dvojice, mezi ně přidal druhou branku Nekolný, ještě na jaře tuchorazský player a bylo po domácích.

Hráči z Liblic opanovali hřiště, domácí vyklidili pozice. Nevzpamatovali se ani po přestávce, na kopačkách měli spoustu nepřesností a chyb. Po další nepřesné přihrávce v 68. minutě byl sám před gólmanem střídající Sobotka neúspěšný. A tak konečný výsledek mohl být pro domácí ještě krutější, protože navíc jedna branka nebyla Liblicím pro ofsajd uznána, jednou zvonilo břevno a Trnku zachránila před druhou žlutou kartou shovívavost rozhodčího.

„Prvních deset minut jsme ještě hráli, měli jsme i šance. Jenže potom jsme vyrobili chyby a darovali soupeři branky. O výsledku bylo v podstatě rozhodnuto do poločasu, Liblice hrály dobře a hlavně jim tam všechno spadlo,“ hlesl po utkání tuchorazský trenér David Tichý.

„Veliká spokojenost, takový výsledek jsme rozhodně nečekali. Hráči zaslouží za první poločas absolutorium, byl suprový. Potom jsme už hráli na udržení, ale ještě mimo šancí přidali další branku. Myslím si, že to byl náš nejlepší výkon a zasloužené vítězství,“ radoval se předseda liblického klubu David Hybeš.

Jak padaly góly

21. Přihrávka J. Černého na spoluhráče ve vápně byla krátká, míče se zmocnil Nekola a po dvojnásobné skrumáži zavěsil – 0:1
25. Nekolný prošel s míčem na noze téměř celou polovinou domácích až před Macha, zkušeně ho obhodil a míč skončil těsně vedle tyče v brance – 0:2
32. Další hrubku vyrobil Trnka, když proti všem zvyklostem přihrával v pokutovém území ze strany doprostřed hřiště, jeho nepřesný míč napálil z první Nekola přímo do vinglu – 0:3
75. Jedovatá přízemní střela Nekolného z trestného kopu skončila za vydatné pomoci gólmana v brance – 0:4

Branky: 21. a 32. Nekola, 25. a 75. Nekolný. Rozhodčí: Kvasnička. ŽK: 1:0. Diváci: 150.Poločas: 0:3.

Tuchoraz: Macho (46. Vostrovský) – Prokeš, Trnka, J. Černý (82. Borovička), M. Šulc – Franek, Novák (56. P. Šulc) T. Černý, Martinec – Rozumný, Pazderec.

Liblice: Hanuš – Vávra, Šmejkal, Fott, Řípa – Pačes (82. Bubník), Nekolný, Pop (84. Vlk), Kovačka (80. Líbal) – Hrstka (84. Nouzák), Nekola (64. Sobotka).

Fotogalerie: http://kolinsky.denik.cz/galerie/ko-fotbal-tuchorazliblice.html?mm=4751350

Zdroj: Kolínský deník