V dalším utkání jsme přivítali na domácím hřišti mužstvo Břežan. Po nešťastné porážce 6:4 z prvního vzájemného zápasu jsme doufali v zisk prvních bodů.  Již od začátku hrálo vše do karet nám, soupeř přijel pouze v 11-ti lidech a bez dvou klíčových hráčů zato my jsem se sešli v nejsilnější sestavě v celkovém počtu 15-ti hráčů, chyběl nám jen Honza Vontszemu. Poprvé v liblickém dresu se představil Matěj Naďo, jeho registrace byla konečně vyřešena v pátek, den před utkáním.

Od úvodního hvizdu bylo jasné, kdo bude určovat tempo hry. Po pár nepovedených akcích jsme se konečně ujali vedení a uklidnili se, trefil se Lukáš Potůček, který krásně přeloboval brankáře. Poločas skončil 5:0, ale vedení mohlo být daleko vyšší, ale při některých šancích chyběl kousek štěstí a další situace a gólové šance jsme řešili špatně. O přestávce trenér hráče uklidnil a zdůraznil taktické věci, aby se z pěkného zápasu nestal hurá fotbal. Druhý poločas odstartoval ve stejném duchu jako první. Náš tým měl balón na kopačkách a soupeř se jen bránil, předváděli jsme poměrně slušnou kombinační hru a hlavně důraz, který nám ve všech předchozích zápasech chyběl. Výsledkem bylo dalších 8 gólů v síti hostů. Ve druhém poločase měli svou jedinou šanci hosté, když útočník šel od půlky sám na branku, sice stíhaný Černým ale přesto vystřelil, perfektní zákrok předvedl Noga a udržel čisté konto.

Hráče musím pochválit za přístup k utkání, předvedenou hru a důraz. Samozřejmě i nadále máme nedostatky, na kterých budeme v trénincích neustále pracovat!

Vítězství nesmíme přeceňovat, jelikož soupeř byl oslabený, ale věřím, že pokud přistoupíme stejně k dalšímu utkání a podáme kvalitní výkon, v Dolních Chvátlinách máme opět šanci na body.

Branky: Fišer K. – 4, Velíšek – 3, Kováč – 2, Starý, Bičák D., Potůček L., Fišer L.

Sestava: Noga – Fišer J., Černý, Potůček T., Fišer L. – Naďo, Velíšek, Bičák D., Potůček L. – Kováč, Aschenbrenner T.

Střídali: Aschenbrenner P., Bičák J., Starý, Křivan