Miřetice – Vyhráli na držení míče i tutové šance. Stejně jim to nebylo nic platné. Fotbal se hraje na góly a těch hráči Liblic vstřelili míň než soupeř. Proto v dalším kole nejnižší krajské soutěže prohráli v Miřeticích 2:3.

Miřetice – Liblice 2:3

„Do zápasu jsme nevstoupili dobře, když jsme již v 8. minutě prohrávali po naší individuální chybě. To nás trošku rozhodilo, ale postupně jsme přebírali iniciativu a domácí přehrávali. Měli jsme tam i pěkné fotbalové narážečky, ale v koncovce jsme byli neškodní nebo nás zastavilo břevno, jako po Pačesově hlavičce po rohu. Domácí se pokoušeli o brejky a jeden jim vyšel, když jsme nedokázali odvrátit míč a domácího útočníka jsme nešťastně faulovali ve vápně. Miřetice nabídkou nepohrdly, i když Lanč si na míč sáhl. V druhé půli jsme domácí ještě více zatlačili, ale smůla v koncovce nás neopuštěla, když nejdřív předvedl domácí gólman pěkný zákrok po Bázlíkově střele a pak jsme dvakrát nastřelili břevno. Naši střeleckou nemohoucnost protrhl až Nekola, když dostal míč za obranu a prostřelil brankáře. Přibližně za dalších deset minut vyrovnal Kovačka, když ze standardky poslal míč přímo na bránu a jelikož ho nikdo netečoval tak zapadl za překvapeného gólmana. Ale místo toho, abychom hru trošku uklidnili, tak jsme ji spíše pořád otevírali a domácí nakonec strhli vedení na svoji stranu, když jsme opět propadli v obraně a nechali jsme domácího stopera v klídku kličkovat v našem malém vápně a nerušeně vystřelit,“ řekl po utkání vedoucí liblického týmu Jiří Pospíchal.

„Musím říct, že tento zápas musíme hodnotit spíše jako ztrátu tří bodů, protože když to trošku přeženu, tak domácí měli dvě šance a dali tři góly, které jsme jim zase věnovali našimi chybami jako už v tolika předchozích zápasech. Bohužel nás koncovka zklamala a neměli jsme ani to potřebné štěstíčko. Holt na fotbalovost se nevyhrává,“ dodal.

Branky:  8. Jantač, 34. Zajíc z PK, 88. Doležal – 71. Nekola, 83. Kovačka.

Rozhodčí: Walter. ŽK:1:4. Diváci: 60. Poločas: 2:0.

Liblice: Lanč – Vávra, Sobotka, Šmejkal, F. Řípa – Nekola, Bázlík, Fott (75. Vlk), Pačes (56. J. Nouzák), Kovačka – Hrstka.

 

Benešovský deník:

Miřetice – Nováček fotbalové I. B třídy, skupiny D, Sokol Miřetice doma překvapivě porazil osmou Liblici, když měl během zápasu velké štěstí a konečně více střeleckého umu v koncovce.

MIŘETICE – LIBLICE 3:2

Předposlední Miřetice přivítaly osmou Liblici a rozdíl v tabulce však na hřišti nebyl vidět. Miřetice byly lepším týmem a již v 6. minutě se radovaly z gólu, kdy balon pěkně za šestnáctkou trefil Jantač. Hosté však pomalu vyrovnali hru, dostávali se do šancí, ale jejich pokusy končily na brankové konstrukci Novákovy branky. A tak udeřilo na druhé straně, když po půl hodině hry byl po sóle sražen ve vápně Hanuš a penaltu proměnil Zajíc.

Druhý poločas začali lépe hosté, vyhrávali souboje a tlačili se před bránu, jejich šance však opět skončily na břevně domácí brány nebo na brankové čáře vykopávali balón domácí obránci. Miřetičtí hrozili z brejků, ale Hanuš a Vondrák vyšli na prázdno. V 65. minutě se již hosté dočkali snížení po sóle Kovačky a o chvíli později srovnali z trestného kopu Nekolou. Libličtí se hnali za výhrou, ale všechny jejich pokusy zlikvidoval Novák. A tak v 86. minutě udeřil na druhé straně Doležal, když si po propadnuvším centru za obránce míč zpracoval, položil si gólmana i dobíhajícího obránce a s velkým přehledem zakončil do prázdné brány – 3:2.

„Utkání by asi slušela remíza, ale konečně jsme měli štěstí, k čemuž se přidala bojovnost, a tak jsme získali cenné tři body,“ měl radost za své spoluhráče miřetický Jiří Kamarýt, který nemohl hrát pro disciplinární trest.

Branky: 6. Jantač, 30. Zajíc (z PK), 86. Doležal – 65. Nekola, 72. Kovačka.

Rozhodčí: Walter. ŽK: 3:3. Diváci: 70. Poločas: 2:0.

Miřetice: Novák – Zajíc, Seidl, Doležal, K. Čáp – Turek, Jantač, Fialka, J. Přitasil – Vondrák, Mir. Hanuš. Střídali: Lalouček, J. Hájek, Kamarýt.

Zdroj: Kolínský + Benešovský deník