Kolín – Drtivý nástup mládí. Jinak ani nejde nazvat celkové pořadí v podzimní části Tip ligy. Na prvních třech místech totiž skončili hráči, kterým je dohromady 73 let. Posuďte sami: Radek Lanc (31), Petr Pačes (20), Miroslav Tuček (22). Tito tři mladíci tak zaskočili všechny zkušené bardy, kteří soutěž hrají již několik let.

FOTOGALERIE

O vítězi podzimní části nebylo dlouho rozhodnuto, až v jedenáctém kole se trochu vyjasnilo. Radek Lanc si vypracoval dvanáctibodový náskok a nakonec dovedl spanilou jízdu až do zdárného konce.  „Tady už jsem začal tušit, že by to mohlo vyjít,“ uvedl Lanc, jenž se soutěže zúčastnil vůbec poprvé. Tomu se říká trefa do černého. Jako jediný získal víc jak sto bodů, přesně 107.

Zatímco o vítězi nebyl pochyb, o dalších pozicích se rozhodlo v posledním kole. Díky většímu zisku bodů  obsadil druhou příčku Petr Pačes. „Každé umístění na bedně je hezké, takže s druhým místem jsem určitě spokojený,“ konstatoval soutěžící z Bylan.

Třetí skončil Miroslav Tuček. „V této soutěži nejde tak o výsledky, ale o to, pobavit se s kamarády. Já se třeba u hecuju s panem Hykmanem, nebo rodinou Lanců,“ podotkl Tuček ze Svojšic.

Mezi sběrnými místy se tradičně radovala restaurace Barborka. Ta v historii soutěže napodobila Svojšice, nebo Pečky. Ty vyhrály rovněž minimálně třikrát v řadě.
Podzimní část je sice za námi, ale všichni vyznavači sázek se jistě těší na jarní část. Bude se opakovat historie, nebo o sobě dají vědět zkušení tipéři? Uvidíme v březnu, kdy startuje nový ročník…

Lanc: Jsem rád, že nemusím platit sud piva a kejtu

Tomu se říká trefa do černého. Radek Lanc se poprvé v historii zúčastnil naší soutěže a hned si na své konto připsal celkový primát. „Soutěž hraji první rok a hned výhra. To je slušná bilance, ne?,“ uvedl jednatřicetiletý vítěz. „Z vítězství mám samozřejmě radost. Každá výhra potěší,“ dodal.

V závěru jste si pořád udržoval náskok. Po deseti kolech to bylo šest a po jedenácti dokonce dvanáct bodů. Kdy jste si říkal, že by to mohlo vyjít?
Asi po jedenáctém kole, kdy jsem měl náskok dvanáct bodů, tak jsem si říkal, že zbylá kola stačí mít po pěti bodech a mělo by to stačit.

Nakonec to klaplo. Jaká cena vám udělala největší radost?
Určitě sud piva. Toho není nikdy dost (smích).

Co se vám na ní líbí a co byste naopak vylepšil?
Soutěž se mi velice líbí
v této podobě a nic bych neměnil.

Z týmu vás prý hraje asi dvanáct a máte mezi sebou nějakou sázku. Přibližte nám to…
Na začátku soutěže jsme se s kluky dohodli, že ti, co skončí na posledních třech místech, zaplatí sud a kejtu. Takže jsem rád, že já to nejsem.

Na druhém místě skončil váš kamarád Petr Pačes, špičkovali jste se během hry?
Hecování mezi námi proběhlo, ale hlavně šlo o srandu. Navíc Páča věděl, že na mě nemá (smích).

Oba hrajete za Liblice. Na jakém postu?
Páča hraje za áčko záložníka, já nastupuji za béčko a hraji středního záložníka. Jsem mozek naší hry (smích).

Liblice se jako nováček I. B třídy umístily po podzimní části na sedmém místě. Panuje v klubu s tímto místem spokojenost?
Na nováčka jsme si vedli velmi dobře. Kluci hráli pěkný fotbal a se sedmým místem jsme všichni spokojení, takže  v klubu teď panuje dobrá nálada.

Celkové pořadí

1. místo: RADEK LANC – 107 bodů (tepláková souprava, sud piva, poukaz v hodnotě 500,-Kč do fitness studia JBI, sadu kazet s fotbalovou tématikou, náramek)
2. místo: PETR PAČES  – 98 bodů (sadu tréninkových věcí – dres, trenky, poukaz v hodnotě 300,-Kč do fitness studia JBI, náramek, karton piv značky Rohozec)
3. místo: MIROSLAV TUČEK – 98 bodů (poukaz v hodnotě 300,-Kč do fitness studia JBI, míč na házenou, ponožky, náramek, hrníček s logem klubu FC Barcelona, karton piv značky Rohozec)

Zdroj: Kolínský deník