Liblice – Další skvělý skalp si mohli připsat fotbalisté Liblic. V dalším kole nejnižší krajské soutěže hostili druhý tým tabulky. Zvoli sice neporazili, ale uhráli alespoň bod za remízu 1:1.

Liblice – Zvole 1:1

„Do zápasu jsme vstoupili opatrně a soupeř předvedl, že je velmi fotbalový, ale po pár minutách jsme hru vyrovnali a také ukázali, že nejsme nějací nazdárkové a fotbal hrát umíme,“ uvedl vedoucí liblického týmu Jiří Pospíchal.

Naplno to předvedli ve 13. minutě. To se po rohu hlavou prosadil Sobotka, kterého hostující zadáci trestuhodně nechali úplně volného na malém vápně. „Poté jsme dále předváděli aktivní fotbal a často se nám dařili i pěkné kombinace a hostům, kteří se netají myšlenkami na postup, jsme pěkně zavářeli. Bohužel jsme ale naše vedení nedokázali potvrdit další brankou. Buď jsme měli špatně seštelovaná mířidla, nebo se blýskl hostující gólman a nebo byla proti tyč. Jen v první půli zachránila soupeře tyč alespoň třikrát. Hosté si za první půli vypracovali snad jedinou vážnější akci, když i vstřelili gól, ale ten pro ofsajd neplatil. Bohužel hned na začátku druhé půle hosté srovnali, když jsme propadli v obraně a hostující záložník uklízel hlavou sám do brány,“ popsal důležité momenty Jiří Pospíchal.

Hosté vycítili příležitost a přebrali aktivitu v utkání a začali tlačit, ale jejich hra končila u vápna, kdy se buď vlastní nepřesností nebo liblickou dobrou obranou obrali o nějaké zakončení. „Ale ani nám se nedařila jindy úspěšná hra na brejky, a tak jsme jen párkrát zahrozili ze standardek, ale žádnou loženku jsme si v druhé půli nevypracovali. Stejně na tom ale byli i hosté, kteří svůj tlak nedokázali zužitkovat. Nám hrála do karet jejich nervozita, když se hráči Zvole jen těžko smiřovali s tím, že můžou s námi ztratit nějaké body. Myslím, že se divákům utkání muselo líbit. Obsahovalo vše od pěkných fotbalových momentů, napětí až po vyhrocené osobní souboje. Děkuji hráčům za pěkný fotbalový výkon v první půli a za bojovnost v půli druhé,“ dodal Jiří Pospíchal.

Branky: 13. Sobotka – 48. Tomanec.

Rozhodčí: Němeček. ŽK: 2:2. Diváci: 90. Poločas: 1:0.

Liblice: Hanuš – Fott, Šmejkal, Sobotka, Vávra – Pačes, Bázlík (76. Nekola), Pop, Nekolný (87. Vlk), Dušek – Hrstka

Fotogalerie pí. Havlínové (stránky http://www.liblice.estranky.cz/)

Zdroj: Kolínský deník