Branky: 43. a 72. Topol, 78. Vosecký – 30.
Rozhodčí Suchý
ŽK: 1:2
Diváků: 52

Sestava: Nanár – Hampl, Flieger, Smolík, Hanuš – Rohn, Vosecký, Karlík, Nouzák – Topol, Sochor

Na střídání: Láska, Straňák, Vontszemű M., Samek, Kováč.

Dlouho očekávané derby přineslo bojovný fotbal, s velkým nasazením z obou stran a okořeněný řadou zajímavých situací. Ke cti obou týmů se zápas nesl ve sportovním duchu, bez jakýchkoliv extempore, bez záludných faulů a ani tvrdost v soubojích nijak nevybočila z běžných mezí.

Ze začátku jsme soupeře zatlačili k jeho šestnáctce, kopali několik rohů či přímých volných kopů, ale žádná ze situací se neujala. Zakrátko však hosté vyrovnali hru a též měli několik standardních situací ze slibné vzdálenosti. V šestnáctce si však počínali lépe než my, ale naštěstí jsme všechny ubránili. Hrálo se opravdu s velkým nasazení, nikdo neuhnul z žádného souboje, hodně to připomínalo fotbal dospělých. Někdy to bylo na úkor fotbalovosti, ale na krásu v nedělní dopoledne opravdu nebylo moc prostoru. První otevřeli skóre hosté, když ve 30. minutě náš nedůrazný odkop zachytil pravý záložník, který pěkně míč zatáhl a přeložil zpět na penaltu spoluhráči, který nekompromisně a přesně zakončil k tyči. Za pár minut mohli ještě navýšit, ale naštěstí z nadějné pozice přestřelili. My jsme však na špatný vývoj skóre zvyklí, už čtvrtý zápas za sebou jsme prohrávali… Takže jako minule ani dnes jsme se nijak nepoložili a těsně před přestávkou málem otočili skóre. Nejprve se ve 43. minutě prosadil Topol, který podle všech předpovědí trenérů měl právě v derby ukončit svůj střelecký půst. Do uličky mu chytře prostrčil míč Vosecký a on napřáhl asi z dvacetipěti metrů a přízemní ranou na bližší tyč překvapil hostujícího brankáře. Za minutu mohl být obrat dokonán, když se odražená střela Sochora dostala k Rohnovi, který však sám před brankářem z pravé strany asi o metr minul branku. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.
Věděli jsme, že pokud chceme pomýšlet na tři body budeme muset přidat. Brodští byli první půli běhavější, dobře nás pokrývali. V soubojích jeden na jednoho jsme se tak neprosazovali jako se soupeři z ještě vyšších pater tabulky, tedy jsme museli i zvýšit agresivitu.
Většinu druhého poločasu byla hra vyrovnaná, uprostřed hřiště se odehrávala spousta tvrdých soubojů, ale nikdo druhého nepouštěl do vápna, takže tolik šancí již nebylo. O zajímavé situace jsme však nepřišli. Po nahrávce Sochora na vápno mohl obrátit misky vah v náš prospěch Nouzák, ale v nadějné pozici přestřelil. Pak se do šance dostali hosté, když po zřejmě penaltovém zákroku našich stoperů nechal rozhodčí pokračovat ve hře (výhoda – ?), ale hostující útočník místo prázdné branky trefil tyč. Pak si režii zápasu vzal opět do ruky (spíše tedy do nohy) Topol a po nenápadném uvolnění se v šestnáctce opět přízemní střelu zakončil k tyči. To ho neuvěřitelně povzbudilo a najednou jej bylo plné hřiště. Když se k tomu přidalo celé mužstvo, které už soupeře k naší brance téměř nepouštělo začala se karta obracet v náš prospěch. Topol se po levé straně dvakrát pěkně uvolnil, jednou přesně nabídl Fliegerovi, podruhé namazal Voseckému, ale ani jeden z nich tentokrát neměli přesná mířidla. Poslední hřebíček do „českobrodské rakve“ tak zatloukl až svým pravým kladivem Vosecký, když byl nejprve několik metrů za hranicí šestnáctky faulován, aby pak z následného přímého kopu s pomocí tyče rozvlnil síť. Zápas jsme už pak dotáhli do vítězného konce.
Objektivně nutno přiznat, že na jaře proti nám stál nejtěžší soupeř a vypjatému zápasu by spíše slušela remíza.
Nicméně my jsme dali o dvě branky více a proto pro nás další tři veledůležité body zůstaly doma.
Derby sice nebylo tak fotbalově krásné, ale pohyb, nasazení, důraz, agresivitu, které obě mužstva předvedla, museli přítomní diváci ocenit. Návštěva zřejmě předčila i víkendový zápas B týmu.
Za výkon musím pochválit celý tým, byl to další z řady zápasů, kdy ač se nám nedařilo, dokázali jsme se zvednout a otočit skóre. Líbilo se mi pečlivé bránění a dodržování taktiky. Dnes jsme byli i poměrně efektivní, protože proti nám stál fyzicky dobře připravený soupeř, který nám situací ke skórování mnoho nenabídl. S přípravným zápasem v zimě se to skutečně nedalo vůbec srovnat.

Nicméně s ohledem na výsledky ostatních soupeřů v boji o záchranu musíme i další zápasy odehrát úplně stejně, abychom A třídu uchovali i pro další rok.