Liblice – Další kolínské derby měla na programu fotbalová I. B třída. Skupina C svedla ve svém sedmém kole dohromady týmy Liblic a Tuchoraze. Nejen prestiž, ale především vidina bodového zisku byla pro obě mužstva hnacím motorem.

Fotogalerie Kolínský deník

Fotogalerie pí. Havlínové (stránky http://www.liblice.estranky.cz/) k zapasu.

Oba celky se potkávaly i v minulém ročníku nejnižší krajské soutěže. Tehdy oba vzájemné duely ve skupině D vyhrály Liblice. Pro letošní ročník byla obě mužstva přeřazena do skupiny C, kde ale zatím výsledkově tápou a okupují tak nejnižší patra tabulky.

První vzájemné měření sil nového ročníku dopadlo lépe pro domácí tým, který si po výsledku 3:0 v tabulce polepšil.

„Před dnešním zápasem jsme věděli, že nás čeká derby, ve kterém se bude hrát o šest bodů. Bohužel náš tým stíhá jedno zranění za druhým a tak jsme tam, kde jsme. Dnešní zápas byla opět jedna velká bolest, když se nám nepodařilo proměnit vypracované šance. A tak místo poločasového vedení 5:0 nás čekal boj na krev i v druhém poločase. Naštěstí se nám podařilo vstřelit vedoucí branku a pak už tu jen byla otázka, kolik jich ještě dokážeme přidat,“ popsal zápas domácí trenér Petr Samek.

„Myslím si, že jsme dneska vyhráli zaslouženě. Po dlouhé době se konečně na hřišti bojovalo a předvedli jsme docela dobrý výkon. Ovšem do kvalitní hry, která by nám zaručovala posun do vyšších pater tabulky, to dnes mělo ještě daleko. Doufám, že postupem času se marodka vyprázdní a tím se do naší hry vrátí kvalita a herní klid,“ přiznal Samek.

„Liblice dnes byly bojovnějším týmem, který chtěl urvat body. Nám se pořád nedaří vypracovat si stálejší tlak a z něj pak něco vytěžit. Na vypracování šancí se hrozně nadřeme a nakonec je ani nedokážeme dotáhnout do konce. Dnes jsme dokázali jen střílet z větších vzdáleností a to na skórování nestačilo. Bohužel nás trápí stále se opakující chyby a nedůslednosti, ze kterých nás pak soupeř trestá. Domácí si za svou bojovnost vyhrát zasloužili,“ řekl po utkání trenér Tuchorazi Martin Černý.

Jak šly minuty

2. Velká chyba v rozehrávce Tuchorazi nabídla gólovou příležitost Hrstkovi, ten však trefil pouze hostujícího brankáře Kosprta.
13.Hrstka dostal na ofsajdové hraně přihrávku, zatáhl míč do vápna, kde následně našel úplně volného Bázlika. Tomu se však ke smůle domácích zamotal míč pod nohy a zakončit nedokázal.
33. Pačesova teč znamená první branku utkání, bohužel radost mu kazí praporek pomezního.
45. Největší šance Tuchorazi v tomto utkání. Adam Vosecký dostal hezký pas za obranu Liblic. Dokázal sice překonat domácího brankáře Hanuše, ale skvělý zákrok předvedl liblický bek Řípa, ten ve skluzu zabránil jisté brance!
67. Ostrým skluzem byl faulován domácí Hrstka, který musel být nakonec vystřídán. Z následného trestňáku vyslal bombu Nekolný, jehož pokus ještě dokázal Kosprt vyrazit, ale na dorážku Novotného už nestačil – 1:0.
72. Roh Tuchorazi odvrátil na přední tyči Nekolný a vyslal tím do brejku opět Novotného, který se v souboji jeden na jednoho dokázal prosadit a prostřelit Kosprta – 2:0.
90. Liblicím se podařil opět rychlý protiútok. Na jeho konci byl Nekolný, který k radosti domácích fanoušků přehodil hostujícího brankáře a zpečetil tak vítězství svého týmu 3:0.

Liblice – Tuchoraz 3:0

Branky: 67. a 72. Novotný, 89. Nekolný.

Rozhodčí: Kosina. ŽK: 1:4. Diváci: 70. Poločas: 0:0.

Liblice: Hanuš – Fott (15. Matura), Šmejkal, Sobotka, F. Řípa (90. Bubník) – Pačes, Nekolný, Dušek, Bázlik (83. Vlk), Novotný – Hrstka (67. J. Nouzák)

Tuchoraz: Kosprt – Šulc, Valenta, J. Černý, M. Vosecký – Franek, Novák, T. Černý, A. Vosecký – Janouch (58. Topol), Rozumný.

Poločasová soutěž Fair Credit

Poločasový program obstarala soutěž firmy Fair Credit, sponzora středočeských I. B tříd. Tři vylosovaní diváci si vyzkoušeli, jaké to je vydělávat fotbalem. Každý z nich měl tři pokusy na to, aby z penaltového puntíku trefil jeden ze tří otvorů v herní plachtě Fair Credit, která byla přes branku.

Poločasové „miniderby“, jak by šla tato soutěž s nadsázkou nazvat, totiž svedlo na hrací plochu dva fanoušky Tuchoraze a jednoho fandu Liblic. Ze zástupců hostujícího týmu byl úspěšný pouze jeden z exekutorů, druhý vyšel střelecky naprázdno. Stejně jako v utkání, tak i tady se radoval fanoušek Liblic, který se trefil hned dvakrát!

„Usmálo se na mě štěstí. Na utkání jsem nejdřív nechtěl jít, ale přemluvily mě děti. Přítel dcery za Liblice chytá, tak to byl možná rozhodující faktor, abych utkání navštívil. Je to příjemné zpestření poločasové přestávky,“ řekl s úsměvem Miloš Břečka starší z Vitic, který si vystřelil dva tisíce korun.

Zdroj: Kolínský deník