Bílé Podolí – Další výsledkově nepovedené utkání v podzimní části nejnižší krajské soutěže mají za sebou libličtí fotbalisté. Na půdě Bílého Podolí prohráli 0:4.

„V tomto utkání jsme chtěli navázat na povedený výkon z minulého týdne. První poločas jsme byli lepší, měli jsme více ze hry a více držení balonu. Měli jsme i nějaké šance. V největší skvěle vychytal gólman Hrstku. Domácí hrozili jen ze standardek a po jedné nás i potrestali za nedůraz. Bylo nám jasné, že se domácí ještě více budou soustředit na obranu, ale i přesto jsme hned na začátku druhé půle mohli zápas otočit, když nejdříve Pačes v tutovce jen nastřelil dobře postaveného gólmana a pak nedal Hrstka penaltu. Chvíli na to došlo na známé pořekadlo nedáš – dostaneš. Domácí navýšili skóre z přímáku a dvě minuty na to do úplně otevřené obrany zpečetili zápas. My pak totálně odešli a domácím narostla křídla a můžeme být rádi, že se prosadili již jen jednou. Tento zápas nám ukázal, ze I. B třída není jen o fotbalovosti, ale také hlavně o bojovnosti, vůli a důrazu. To nám chybělo a v tom nás domácí totálně přejeli, protože jinak se tu dalo vyhrát,“ uvedl vedoucí mužstva Jiří Pospíchal.

Branky: 31. Švadlenka, 56. Brunclík, 58. Simon, 76. Trpišovský.

Rozhodci: Hurych. ŽK: 0:1. Diváci: 50. Poločas: 1:0.

Liblice: Hanuš ml. – Matura, Šmejkal (71. Vondrášek), Fott (66. Bubník), F. Řípa (73. M. Řípa) – Pačes, Nekolný (61. J. Nouzák), Dušek, Bázlik, Novotný – Hrstka (75. Flieger).

Kutnohorský deník:

Bílé Podolí – Fotbalisté Bílého Podolí konečně vyhráli i skórovali. Na domácím hřišti porazili v nedělním utkání celek Liblice vysoko 4:0.

Ve 31. minutě šli domácí do vedení. Mužátkův trestný kop tečoval na přední tyči Švadlenka a kobylky vedly 1:0. Po přestávce mohli hosté vyrovnat, ale zahodili pokutový kop. Chvíli poté se postavil k trestnému kopu domácí Brunclík a nachytal brankáře na švestkách – 2:0. Třetí branku Bílého Podolí přidal v 58. minutě Šimon po sklepnutí od Švadlenky. Poslední slovo si vzal Trpišovský, který se trefil hlavou po rohu Čakovského – 4:0.

„Konečně jsme to prolomili,“ oddychl si po utkání domácí trenér Bohuslav Šváb a pokračoval v hodnocení: „Zahráli jsme i celkem pěkný fotbal. Hlavně ve druhém poločase to byla jízda, i když jsme měli štěstí, protože soupeř nedal v padesáté druhé minutě pokutový kop. Kopl míč do břevna a od něj se odrazil zpět do hřiště. Podle mě šlo o klíčový moment utkání. Poté jsme dali dva rychlé góly.“

Bílé Podolí – Liblice 4:0 (1:0)

Branky: 31. Švadlenka, 56. Brunclík, 58. Šimon, 80. Trpišovský.

Bílé Podolí: Nečas – Kupka, Šálený, L. Toman, Mužátko – Čakovský, M: Šváb, Brunclík, Fejfar (16. Trpišovský, 87. Štoček) – Švadlenka, Šimon (70. Hájek). Trenér Bohuslav Šváb.

 

Zdroj: Kolínský & Kutnohorský deník