Poděbrady – Fotbalisté Liblice na své první vítězství venku stále čekají. Nedočkali se ho ani na šestý pokus. V dalším kole I. B třídy prohráli na hřišti Bohemie Poděbrady 1:4.

„Bohužel, výkonnost v posledních zápasech je jak na houpačce a venkovní zápasy se nám extrémně nedaří. Dnes jsme ani z půlky nenavázali na vynikající výkon z minulého utkání. Hráči vypadají, jak když přijedou na výlet. Domácí více bojovali, více chtěli,“ přiznal liblický vedoucí mužstva Jiří Pospíchal.

„Když jsme přestáli úvodní tlak domácích, když nejdříve náš gólman chytil tutovku a pak bylo několik závarů po několika rozích, tak jsme také zahrozili Novotným, ale ten bohužel sám proti gólmanovi neuspěl. Pak nás zase srazila nedůslednost  a domácí se dostali do vedení. Chvíli na to jsme jim nabídli standardku, kterou krásnou střelou proměnil kapitán domácích a na závěr si náš gólman v malém vápně nepohlídal polocentr a dostali jsme třetí gól. To domácí uspokojilo a my chvíli převzali iniciativu, ale nic pořádného jsme si nevypracovali a v závěru poločasu mohli domácí navýšit, ale samostatný únik dokázal náš brankář pokrýt a z následné dorážky trefil domácí hráč spojnici,“ popsal nejdůležitější okamžiky první půle Jiří Pospíchal.

„Do druhé půle jsme vstoupili lépe a ze začátku jsme byli lepší a po pěkné narážečce se Nekolný dostal ke střele, kterou ještě gólman vyrazil, ale jen k Bázlíkovi, který s pomocí gólmana snížil. Ale hned pět minut na to jsme zase propadli při rohu a domácí opět odskočili. Pak už se utkání spíše dohrávalo. My bohužel dnes neměli na nějaký souvislejší tlak a domácí si to již hlídali. S tímhle výkonem nemůžeme uspět, takže pokud si hráči nesáhnou do svědomí a nebudou bojovat a hrát jako proti Sadské, tak to s námi bude špatné,“ konstatoval Jiří Pospíchal.

Branky: 18. Voříšek, 26. Rulc, 30. Herzán, 58. Suchánek – 53. Bázlík.

Rozhodčí: Salač. ŽK:1:2. Diváci: 60. Poločas: 3:0.

Liblice: Hanuš ml. – Matura (53. J. Nouzák), Fott, Dušek, F. Řípa (77. P. Nouzák) – Pačes (64. M. Řípa), Bázlík (61. Vlk), Pop, Nekolný, Novotný – Hrstka.

Nymburský deník:

Poděbrady – Fotbalisté Bohemie Poděbrady v desátém kole nejnižší krajské soutěže odčinili porážku z minulého týdne ze Sokolče a ve velmi důležitém zápase získali tři body proti Liblicím. Utkání vyhráli tříbrankovým rozdílem. Díky tomuto vítězství se mužstvo z lázeňského města na soupeře bodově dotáhlo.

PODĚBRADY – LIBLICE  4:1

„Nám ohromně pomohlo, že jsme vstřelili první a brzký gól. Poté jsme přidali další a zápas na těžkém terénu už jsme si pohlídali,“ shrnul utkání poděbradský obránce Michal Poděbradský. „Zápas rozhodly standardní situace, ze kterých jsme dali tři góly. Branek jsme mohli dát i více, šance jsme na to měli. Určitě je to zasloužená výhra,“ vyprávěl Poděbradský.

Branky: 18. Voříšek, 26. Rulc, 30. Herzán, 58. Suchánek – 53. Bázlík. Rozhodčí: Salač. ŽK: 1:2. Diváci: 50. Poločas: 3:0.
Bohemia Poděbrady: Málek – Novák, Brtek, Poděbradský (84. Krejčík), Voříšek – Brtna (74. Jelínek), Zdražil (46. Suchánek), Hruška, Rulc – Martínek, Herzán (88. Kutifel).

 Zdroj: Kolínský & Nymburský deník