Liblice – Byl to festival neproměněných šancí. Libličtí fotbalisté nakonec ale jednu proměnili a do tabulky I. B třídy skupiny C si tak připsali další tři body. Tentokrát za výhru 1:0 nad Milovicemi.

Fotogalerie pí. Havlínové (stránky http://www.liblice.estranky.cz/) k zapasu.

„Do zápasu jsme vstoupili s tím, že chceme navázat na předchozí domácí zápasy. Od úvodu se hrálo v poli vyrovnaně, hosté možná měli častěji míč na kopačkách, ale hráli jen po vápno a nic si nevypracovali. To my podnikali rychlé brejky a měli šance, ale bohužel se nám dlouhodobě nedaří střílet góly. Milovice zachránilo v první půli například břevno nebo Pop nastřelil posledního hráče na brankové čáře. Příležitost ke vstřelení gólu jsme dostali z penalty, když po dlouhém autu nejdříve jeden milovický hráč držel našeho hráče a hned na to stáhnul druhý hráč našeho útočníka. Penaltu bezpečně proměnil Nekolný a my šli do zaslouženého vedení. V druhé půli jsme hráli více zezadu a snažili se potvrdit vedení, ale bohužel dnes jsme v koncovce neměli štěstí. Na druhé straně si hosté nedokázali vypracovat žádnou šanci, takže jsme zaslouženě vyhráli. Zápas se hrstce diváků musel líbit, hosté i my jsme se snažili kombinovat, jen tomu chyběly góly. Dnes to kluci poctivě odjezdili,“ řekl po utkání liblický vedoucí mužstva Jiří Pospíchal.

Branka: 29. Nekolný z PK. 

Rozhodčí: Chrudimský. ŽK: 1:2. Diváci: 50. Poločas: 1:0.

Liblice: Hanuš ml. – Sobotka, Šmejkal, Rišian, F. Řípa – Novotný (46. Pačes), Dušek, Nekolný, Fott (86. Karlík), Pop (80. Bázlík) – Hrstka.

Nymburský deník:

Liblice – Po dvou remízách v okresních derby milovičtí fotbalisté prohráli. V jedenáctém kole nestačili na mužstvo Liblic, které se na Milovice bodově dotáhlo.

LIBLICE – MILOVICE   1:0

Domácím stačila k vítězství jediná branka, tu dal v prvním poločase z pokutového kopu Nekolný.

„Věděli jsme, že to nebude nic lehkého. Utkání jsme nezvládli a já jsem zklamaný z přístupu hráčů,“ zlobil se na své svěřence milovický trenér Jiří Fiala. „Hráli jsme celkem dobře kombinačně, možná jsme měli častěji míč na kopačkách, dalo se na naši hru koukat, ale jinak jsme nebojovali, nebyli jsme vůbec nebezpeční a pořádně jsme nevystřelili na bránu. Hráči do toho nedali srdíčko. Takhle nemůžeme myslet na body. Na malém hřišti se toho moc vymyslet nedalo,“ uvedl po utkání milovický kormidelník Jiří Fiala.

Branky: 28. Nekolný (z PK).

Rozhodčí: Chrudimský. ŽK: 1:2. Diváci: 40. Poločas: 1:0.

AFK Milovice: L. Novák – Parůžek, Jareš, Jakub Krátký – Beneš (85. Dlouhý), Petráš, Zoubek, Jan Krátký (70. Müller) –  Baran, Grus (58. Vlačiha)  – Kugler.

Zdroj: Kolínský & Nymburský deník