Kouřim – Výsledkově tápající Kouřim přivítala v dalším kole nejnižší krajské soutěže Liblice. Hosté udeřili dvěma slepenými góly ke konci prvního poločasu. V tom druhém sice dokázala Kouřim snížit, ale Liblice dalšími třemi trefami zdramatizování zápasu nedopustily a odvezly si všechny body za vítězství 5:1.

Fotogalerie Kolínský deník

Fotogalerie Jan Břečka

Oba týmy se naposledy střetly v sezoně 2012/ 2013. V tehdejším ročníku prohrál vždy domácí tým. To platí i po dnešním zápase.

„Do dnešního důležitého zápasu jsme bohužel museli z různých důvodů nastoupit bez čtyř hráčů základní sestavy, ale kupodivu herní projev nepatřil k nejhorším. Díky úzkému kádru jsme museli povolat i kluky z béčka a Dufka z dorostu,“ začal hodnocení  trenér Kouřimi Michal Škopek.

„Myslím si, že hra byla opticky vyrovnaná, bohužel hosté dokázali skoro každou svou šanci přetavit v branku. A fotbal je jen o gólech a v tom byl dneska soupeř efektivnější a pro nás je výsledek 1:5 hodně krutý,“ dodal Škopek.

Situace v obou táborech není jednoduchá. Liblice se po špatném startu bodově zvedly a díky tomu se drží mimo sestupové příčky. Kouřim je na tom o poznání hůř. V tomto ročníku si nepřipsala ani jedno vítězství a s pouhými dvěma body se krčí na samém chvostu tabulky.

„Přijeli jsme do Kouřimi, kde nás podle očekávání čekal náročný zápas na těžkém terénu. Domácí hrají bojovně a to, že se nachází na dně tabulky, nehrálo v dnešním zápase žádnou roli. Věděli jsme, že v kádru Kouřimi jsou zkušení hráči a tak nám nezbývalo než zápas odbojovat. Na tento souboj jsme se dlouho připravovali a taktika byla jasná. Zvýšit nasazení, které nám v některých předešlých zápasech chybělo. Ale dnes si to kluci vzali k srdci a všichni zaslouží velkou pochvalu, jak zápas odjezdili,“ nastínil předzápasová očekávání liblický trenér Petr Samek.

„V dnešním utkání se k nám přiklonilo i štěstí, kdy jsme vstřelili pět branek. To se nám v téhle sezoně ještě nepodařilo. Šancí jsme si dokázali vypracovat víc, ale to až ve chvíli, kdy Kouřim otevřela obranu a snažila se s utkáním ještě něco udělat,“ přiznal hostující trenér.

„Myslím si, že dneska bylo k vidění bojovné utkání, které po fotbalové stránce odpovídalo tabulkovému postavení mužstev. Bohužel to tak je a kvalita byla taková, jaká byla,“, uzavřel Petr Samek.

Bojovné utkání na těžkém terénu příliš fotbalové krásy nenabídlo. Chvílemi se hrálo dost tvrdě na obou stranách, ale i to ke kopané patří. K fotbalu patří i diváci. I přesto, že se Kouřimi nedaří, opět jich dorazilo více než 150, za což jim patří uznání.

Jak šly minuty:

37. Nekolný dostal balón do běhu a z úrovně penalty propálil Havránka –  0:1.
39. Domácí obrana nedokázala odkopnout míč do bezpečí. K odraženému míči se probojoval Bázlik a hlavou našel u protější tyče volného Novotného. Pro toho už nebyl problém navýšit náskok Liblic – 0:2.
41. K dalšímu přímému volnému kopu hostů se postavil Nekolný. Jeho dělovka jen o kousek minula Havránkovu branku.
61. Jiskru naděje vykřesal pro domácí Martin Snížek. Ten se dostal k odraženému míči a jeho střela, která byla ještě tečovaná, skončila za zády Hanuše –  1:2.
65. Rychlý přechod do útoku předvedli Pop s Hrstkou. Prvně jmenovaný se dokázal chytře uvolnit, ale ani nadvakrát nedokázal prostrčit míč na úplně volného Hrstku.
65. Další nedůslednosti v defenzivě domácích využil po rohovém kopu Novotný, který tak vsítil svou druhou branku v utkání –  1:3.
73. Závar ve vápně hostů vyústil ve střelu Kouřimi, kterou na brankové čáře zastavil rukou jeden z liblických hráčů. Rozhodčí Kvasnička však měl asi zakrytý výhled a nechal hru pokračovat.
75. Hrstka potáhl míč u lajny a z rohu velkého vápna vyslal přízemní střelu, která Havránkovi proklouzla pod nohou a skončila v síti – 1:4.
83. Důsledný Bázlik šel do souboje o míč s domácím brankářem Havránkem a z toho vytěžil pátou branku Liblic –  1:5.

Kouřim – Liblice 1:5

Branky: 61. Snížek – 37. Nekolný, 39. a 63. Novotný, 75. Hrstka, 83. Bázlík.

Rozhodčí:Kvasnička. ŽK: Holub, Novák, Snížek – Bázlik, Pačes. Diváci: 150. Poločas: 0:2.

Kouřim: L. Havránek – Svoboda, Holub, M. Havránek, Světnička – Velčovský, Novák, Dytrych, Aubrecht – Dufek (73. Klégr), Snížek.

Liblice: Hanuš st. – Sobotka, Šmejkal, Rišian, Fott – Novotný (87. Matura), Bázlik (84. F. Řípa), Dušek, Pop (72. Pačes) – Nekolný (89. Vlk), Hrstka (85. J. Nouzák).

 Zdroj: Kolínský deník