Liblice – Stáli proti nejlepšímu týmu soutěže, přesto si věřili. Nakonec na lídra výsledkově nestačili. Libličtí fotbalisté v prvním jarním vystoupení v nejnižší krajské soutěži prohráli na domácím hřišti s Libicí nad Cidlinou 0:2. Oba góly přitom dostali z pokutových kopů.

FOTOGALERIE (Kolínský deník)

FOTOGALERIE (Obec Liblice, pí. Havlínová)

„Vzhledem k postavení v tabulce a k ambicím Libice jsme šli do utkání s defenzivní taktikou a s cílem hrát na brejky, k čemuž jsme měli v útoku dva rychlíky. Bohužel se nám to od začátku dařilo jen částečně a to jen v defenzivě, kde jsme soupeře k ničemu nepouštěli. Dopředu jsme nedokázali dát pořádný balón, který by mohli využít naši útočníci k úniku. Ale soupeř také nic nepředvedl a tak se hrálo jen od vápna k vápnu, kdy jen Libice držela víc míč a hrozila ze standardek,“ uvedl vedoucí liblického týmu Jiří Pospíchal.

„Po jedné uviděl pomezní ruku našeho hráče ve vápně a hlavní po poradě s ním pískl penaltu, kterou hostující stoper proměnil. Chvíli na to ještě po odrazu po standardce hostující hráči nastřelili břevno, ale to bylo z prvního poločasu vše. My slibně začínající brejky vždy zabrzdili zbytečným otočením hry dozadu,“ podotkl Pospíchal.

„V druhé půli se hrálo opět vyrovnané utkání, naše brejky jsme řešili špatně a hosté zahrozili jen ze strandardky, kdy po pěkné střele trefili tyč naší brány. Pak rozhodčí přehlédl jasné stažení našeho hráče ve vápně Libice, což mu bohužel na druhé straně chvíli poté neuniklo a hosté se dostali do dvoubrankového vedení. Musím, ale říct, že jsme penaltě dost pomohli naší laxní rozehrávkou, kdy se to naši hráči snažili řešit zbytečně fotbalově místo rychlého odkopu a soupeř jim lehce sebral balón. Konec zápasu pak byl vyhecovaný z obou stran. Dnes bych řekl, že nevyhrál lepší, zápasu by slušela remíza, ale štěstí se přiklonilo k hostům z Libice. Nás může těšit, že jsme byli vyrovnaným soupeřem prvnímu týmu tabulky,“ dodal Pospíchal.

Branky: 33. a 73. Jandzik (obě z PK).

Rozhodčí: Nejedlo. Diváci: 80. Poločas: 0:1.

Liblice: Hanuš ml. – Fott, Šmejkal, Rišian, Kovačka – Pačes, Vlk (73. J. Nouzák), Dušek (83. Flieger), Pop (74. Vondrášek) – Novotný, Hrstka.

Nymburský deník:

Liblice – Lídr krajské fotbalové I.B třídy z Libice nad Cidlinou se na první jarní vítězství hodně nadřel. K vítězství na půdě Liblic mu pomohly dva pokutové kopy. Díky tomu hosté slavili výhru.

„Po celý zápas jsme měli převahu a měli jsme také několik vyložených šancí. Trochu jsme měli i smůlu, neboť jsme dvakrát trefili brankovou konstrukci. Mohli jsme mít klid mnohem dřív,“ uvedl asistent libického trenéra Miroslav Dolejš. „Domácí byli hodně houževnatí, hráli hodně defenzivně. A dvě šance, které měli, jsme jim nabídli svými chybami. Vzhledem k průběhu utkání je naše vítězství o dvě branky zasloužené,“ uvedl asistent trenéra.

Branky: 33. a 72. Jandzík (oba z PK).

Rozhodčí: Nejedlo. ŽK: 5:2. Diváci: 60. Poločas: 0:1.

Libice nad Cidlinou: Václavík – Havierník (54. Málek), Jandzík, Billý, Kalina – Sosnovský (90. Vlasák), Jiří Fořt, Brabec, Kratochvíl – Jan Fořt (88. Petráň), Lambert (86. Faltýsek).

Zdroj: Kolínský & Nymburský deník