Liblice – Fotbalové derby v nejnižší krajské soutěži plné očekávání nakonec skončilo bezbrankovou remízou. V utkání, kde dominovaly především obrany, nebylo zase tolik k vidění. Liblice i Býchory se tak protrápily ke spravedlivému bodu.

FOTOGALERIE (Kolínský deník)

FOTOGALERIE (Obec Liblice, pí. Havlínová)

„Z dnešního zápasu si sice vezeme bod, ale výkon byl špatný. Z obou stran to bylo jen o odkopávaných balónech. Dokázali jsme si vypracovat nějaké příležitosti, stejně tak i soupeř, ale nic z toho. Hrálo se na malém hřišti, na kterém nejde moc kombinovat, skákalo to, vázla rozehra, vše se jen nakopávalo. Dnešní zápas měl úroveň třetí třídy a fotbal plakal,“ hodnotil utkání hrající trenér Býchor Lukáš Hartig starší.

„Dneska to byla spravedlivá remíza. Dominovaly obrany nad útoky, proto nebylo k vidění příliš šancí. Pár závary na obou stranách to vždy končilo. Pro tohle utkání jsme byli dost oslabení, což se na naší hře projevilo. Proto bod beru. Víc k utkání není třeba dodávat, protože dneska fotbal za moc nestál,“ popsal svůj dojem ze zápasu liblický lodivod Petr Samek.

Jak šly minuty

3. Na Vyhnánkův roh si naběhl Hartig, ale hlavou těsně minul levou tyč liblické branky.

17. Centr Šátka našel opět hlavu Lukáše Hartiga, který netrefil přesně. Po zákroku Hanuše však Býchory měly možnost zahrávat rohový kop. Ten na krátko rozehrál Šátek s Klimešem a druhý jmenovaný následnou technickou střelou orazítkoval břevno domácí branky.
58. Chybnou rozehrávku býchorského gólmana zachytil Hrstka, který šel ze strany sám na branku. Jeho střelu však dokázal Jansa vyrazit a napravit tak své předchozí zaváhání.
78. Hartig na hranici velkého vápna fauloval Hrstku. Od sudího Hrona viděl žlutou kartu a Liblice měly k dispozici standardku z velmi výhodné pozice. Z té ale Pačes mířil pouze do míst, kde čekal Jansta.

Rozhodčí: Hron. ŽK: Vlk – Šátek, Hartig. Diváci: 70. Poločas: 0:0.

Liblice: Hanuš ml. – Řípa, Fott, Šmejkal, Kovačka – Bázlik (80. Vondrášek), Pačes, Dušek, Vlk – Novotný (64. P. Nouzák), Hrstka.

Býchory: Jansa – Tichý, Chlumský, L. Hartig st., P. Kedršt – Šátek, M. Kedršt, Teplý, Vyhnánek – Zach, Klimeš.

Zdroj: Kolínský deník