Liblice – Přestože dlouho nad favoritem vedli, vedení nakonec nedokázali udržet. Libličtí fotbalisté v dalším kole I. B třídy nestačili na domácím hřišti na Sokoleč. S druhým týmem tabulky prohráli těsně 1:2.

FOTOGALERIE (Obec Liblice, pí. Havlínová)

 „Do zápasu jsme nevstupovali v ideální pozici. Máme širokou marodku a měli jsme víceméně jedenáct hráčů a na lavičce dorostence. A to ještě někteří kluci hráli se sebezapřením. To nás ale spíše více semklo a hned vstup do utkání jsme měli úspěšný, když se po patnácti minutách hry prosadil po pěkné kombinaci Vlk. Do poločasu se hrálo vyrovnané utkání, my nedokázali řešit kloudně brejky a soupeř zase hrozil střelami ze střední vzdálenosti nebo ze standardek,“ uvedl vedoucí mužstva Jiří Pospíchal.

„V druhé půli jsme se snažili hrát zodpovědně vzadu a vyrážet do rychlých protiútoků do otevřené obrany hostí. Bohužel proměňování šancí nám poslední dobou nejde a místo, abychom se uklidnili druhým gólem, tak nabídneme vyrovnání Sokolči po našem nedůrazu. Po brance vycítil soupeř šanci a zatlačil nás, ale žádnou loženku si nevypracoval. Sokoleč strhla vedení na svoji stranu po rohu, když jsme nechali jejich hráče neobsazeného. Poté jsme se pokusili alespoň o vyrovnání, ale soupeř si vedení už pohlídal. Je to škoda, kluci dřeli, měli jsme minimálně na bod, ale sráží nás, že soupeř dokáže ztrestat každou naši chybu, za to my se na každý gól nadřeme,“ dodal Pospíchal.

Branky: 15. Vlk – 58. Rýdl, 79. Šťastný.

Rozhodčí: Kvasnička. ŽK: 0:1. Diváci: 90. Poločas: 1:0.

Liblice: Hanuš ml. – Kovačka (77. P. Nouzák), Šmejkal, Rišian, F. Řípa – Pačes, Vlk, Dušek, Bázlík – Novotný, Hrstka.

Nymburský deník:

Liblice – Přestože v poločase fotbalisté Sokolče nejtěsnějším rozdílem prohrávali, po přestávce skóre dvěma zásahy otočili a získali všechny body. Ty si odvezli v osmnáctém kole krajské I.B třídy ze hřiště Liblic.

LIBLICE – SOKOLEČ 1:2

„Bylo to bojovné utkání, ve kterém bylo hodně nepřesností. Domácí se ujali vedení, tam jsme podcenili situaci. Nemohli jsme se dostat do tempa,“ přiznal po utkání sokolečský trenér Stanislav Košek. „Ve druhém poločase jsme už ale hráli dobře a mohli jsme přidat další góly. Druhý poločas byl z naší strany dobrý, tam se už projevila naše kvalita,“ řekl spokojený Košek.

Branky Sokolče: Rýdl, Šťastný.

Rozhodčí: Kvasnička. ŽK: 0:1. Diváci: 40. Poločas: 1:0.

SK Sokoleč: Kun – Půlpán, Šťastný, Zelený, Mojžíš – Kotek, Hruška, Šváb (70. Košický), Rýdl – Auer, Kozel.

Zdroj: Kolínský & Nymburský deník