Liblice – Už ani nevěděli, jak chutná pocit vítězství. Vždyť sedm zápasů v řadě nevyhráli. Dočkali se až v osmém jarním duelu I. B třídy. Libličtí fotbalisté na domácím hřišti porazili Bílé Podolí 1:0.

FOTOGALERIE (pí Havlínová, www.liblice.estranky.cz)

„Do zápasu jsme vlítli a hned v 5. minutě jsme mohli vést 2:0, ale Vlk ukázal, co nás celé jaro trápí, a to proměňování šancí. Soupeře jsme přehrávali a vytvářeli si další šance, kdy například Karlík nastřelil břevno. První půli také dost ovlivnila silná průtrž, když během chvíle bylo hřiště silně podmáčené. Nám se ale i na takto těžké terénu dařilo hrát relativně dobrý fotbal a soupeře jsme k ničemu nepustili a ten se zmohl jen na nakopávané míče. Největší šance Podolí přišla ke konci první půle, když po rohu a teči jednoho našeho hráče skončil balón na tyči,“ popsal klíčové okamžiky vedoucí liblického týmu Jiří Pospíchal.

„Druhý poločas pokračoval stejně jako první, my si vytvářeli šance, ale chyběl nám potřebný klid v zakončení. Střeleckou smůlu se podařilo prolomit až Bázlíkovi, když za hostující obranu propadl skákající balón a on u něj byl rychleji než gólman a krásně ho přehodil. Ve zbytku utkání jsme si vedení už hlídali, ale bohužel jsme se nedokázali uklidnit druhým gólem, i když nějaké šance byly,“ podotkl Pospíchal.

„Dnes jsme vyhráli naprosto zaslouženě, jen škoda, že to nebylo vyšším skóre. Kluky snad dnešní výhra a výkon psychicky povzbudí do dalších utkání,“ dodal.

Branka: 68. Bázlík. Rozhodčí: Kabyl. ŽK: 2:2. Diváci: 70. Poločas: 0:0.

Liblice: Hanuš st. – Kovačka, Šmejkal, Vlk, F. Řípa – Karlík (85. Pačes), Fott (40. P. Nouzák), Dušek, Pop – Bázlík (87. Novotný), Hrstka.

Kutnohorský deník:

Liblice – Fotbalisté Bílého Podolí hráli další zápas I. B třídy na hřišti Liblic. Sobotní duel však Kobylkám vůbec nevyšel a prohráli 0:1.

Jedinou branku zápasu inkasovali Podolští v 68. minutě. „Udělali jsme asi tři chyby po sobě. Soupeř nás dokázal potrestat,“ litoval hostující trenér Bohuslav Šváb.

„V prvním poločase byli domácí lepší. Měli jsme štěstí, protože Liblice nastřelily břevno a dvakrát jsme vykopávali míč z brankové čáry po standardních situacích. V poločase jsme si řekli, že to takhle nemůže nadále probíhat, ale bohužel, z naší strany se nic nezměnilo a fotbal brečel. Nezasloužili jsme si ani remízu,“ zdůraznil Šváb a dodal: „Prohráli jsme se soupeřem, který je pod námi, což bolí ještě více. Šance jsme neměli, pouze náznaky. Naši útočníci hráli pomalu s domácími hráči.“

Liblice – Bílé Podolí 1:0 (0:0)

Bílé Podolí: Nečas – Mužátko, Šálený, Bareš, Spáčil – Čakovský, M. Šváb, Štoček (70. Kupka), Fejfar – Švadlenka, Semínko. Trenér Bohuslav Šváb.

Zdroj: Kolínský & Kutnohorský deník