Kolínsko – O víkendu startuje fotbalová I. B třída. Co je nového u mužstev z Kolínska? Činovníkům jsme položili tři otázky.

  1. Jak hodnotíte letní přípravu?
  2. K jakým změnám došlo přes léto ve vašem kádru?
  3. Jaké máte ambice v nové sezóně?

BÝCHORY

Lukáš Hartig (trenér)

  1. Přiznám se, že s letní přípravou moc spokojený nejsem, a to hned v několika směrech. Na přáteláky jsme se de fakto moc nescházeli. Pokaždé někdo chyběl a tak jsme ani jeden zápas neodehráli v optimální sestavě. Vyústilo to v utkání s Červenými Pečkami, které jsme hráli v deseti, což se mi tedy vůbec nelíbilo. A stejně tak i výkony některých dalších utkáních. Žiželicím jsme sice vstřelili sedm branek, ale vstupovali jsme do utkání, že se nám nemůže nic stát a po osmi minutách jsme dvakrát inkasovali. Takže nejsem příliš spokojený s přístupem některých hráčů a ani s tím, jak jsme se scházeli. Trochu mě zaráží, že na tréninky v týdnu nás chodilo víc než na víkendová utkání.
  2. Kádr se nám podařilo udržet stejný jako v loňském roce. K žádným změnám nedošlo.
  3. Základem je získávat body v domácím prostředí a bavit fotbalem nejen sebe, ale i diváky. Prioritou je pro nás co nejrychlejší jistota záchrany. Kluci pak nejsou tak nervózní, začnou si víc věřit a to je znát i na jejich výkonech. Uvidíme, jestli se nám to povede, nebo nepovede.

BŘEŽANY II

Michal Pikner (trenér)

  1. U nás nezůstal kámen na kameni. Bohužel po minulé sezoně naráz skončilo devět lidí. Takže kádr dáváme dohromady z místních kluků, kteří tu fotbal mají rádi a chtějí hrát. S tímto týmem jsme absolvovali i dva přípravné zápasy, bohužel ani v jednom jsme nezvítězili. Tréninková morálka těch, co u nás zbyli, byla dobrá.
  2. V tomto směru dominují především odchody. Někteří hráči se vrátili do svých mateřských klubů, pět hráčů odešlo do Českého Brodu a někteří ukončili fotbalovou kariéru úplně. Bohužel co se týká příchodů, v těch nebylo vedení příliš úspěšné. Snažili jsme se přivést nové hráče, nakonec však z jejich strany nebyl zájem v našem týmu hrát. Takže se nám povedlo udělat na přestup jen brankáře, který v poslední době neměl takovou herní vytíženost, a hostování u nás prodloužil Pavel Mišák, kterého však limitují zdravotní problémy. Takže budeme hrát s kluky
    z B týmu a s torzem loňského A týmu.
  3. Vzhledem k situaci, ve které se momentálně nacházíme, nebudou moc velké. Budeme se snažit soutěž odehrát se ctí a s co nejnižší psychickou újmou. Nečeká nás lehký ročník, ale musíme bojovat v každém zápase a co uhrajeme, tak uhrajeme. Jak řeklo vedení: „Maximálně spadneme.“

LIBLICE

Jiří Pospíchal (vedoucí)

  1. Příprava měla k ideálu daleko. Díky dovoleným a pracovnímu vytížení hráčů jsme se scházeli na tréninky v malém počtu a i přáteláky jsme hráli pokaždé v jiné sestavě. K tomu jsme dělali trávník, takže jsme ani jeden přátelský zápas neodehráli doma. Ke konci přípravy jsme už ale měli v zápasech i dobré věci, takže věříme, že jsme formu vyladili na mistráky .
  2. Hostování skončilo Martinu Novotnému, jinak nikdo neodešel. V kolonce příchody máme také jen jedno jméno a to Láďu Brtníka, který hrával v Ratboři. Větší prostor také dostanou kluci z dorostu.
  3.  Nechceme se dostávat pod tlak, takže útok na postup nebudu radši říkat. Ne, teď vážně, chtěli bychom hrát klidný střed tabulky a vyhnout se záchranářským pracím a neopakovat tak minulou sezonu. Kádr na to máme, tak snad kluci ukážou, co
    v nich je.

POLEPY

Bohuslav Mokříž (trenér)

  1. Příprava probíhala podle našich představ. Plnili jsme dané tréninkové dávky a doufám, že se to prokáže i při mistrovských utkáních.
  2. Podařilo se nám loňský kádr posílit. Do mužstva se vrátili z hostování Lukáš Karkoš s Ondřejem Vaňkátem a na hostování přišli Tomáš Böhm ze Suchdola a Václav Bílý z AFK Kolín.
  3. Našim cílem je předvádět divácky atraktivní fotbal a umístit se v horních patrech tabulky.

TUCHORAZ

Lukáš Trnka (trenér)

  1. Celkem dobře. Vyzkoušeli jsme další hráče. Přišly nové tváře, dostali větší prostor kluci z dorostu a B týmu. A ukázalo se, že kluci, kteří chtějí hrát a makat pro tým, tak přípravu odjezdili.
  2. Pro nás je velkou ztrátou odchod Petra Pazderce a bohužel se nám nepodařilo prodloužit hostování Petra Kolaříka. To je z odchodů vše. Naopak se nám podařil příchod Martina Doksanského, kterého jsme získali definitivně na přestup. Další posily bych nerad před prvním mistrákem odtajňoval a nechám je jako překvapení.
  3. Ambice jsou jasné. Nové tváře by nám měly pomoci zatraktivnit předváděnou hru a rozhodně se nechceme vyskytovat pod hranicí osmé příčky. Naopak. Chceme hrát ve středu tabulky a trápit i soupeře ze špičky.

Zdroj: Kolínský deník