Liblice – První ostrý duel nové sezony Liblicím nevyšel. Absence obou útočníků a dalších hráčů, kteří tvoří osu týmu, se v tomto zápase ukázaly jako zásadní. Jak moc bude domácí tým prohra 1:2 se Sadskou mrzet, ukáže až další průběh sezony ve fotbalové I. B třídě.

FOTOGALERIE (Obec Liblice, pí. Havlínová)

„Vstup do zápasu jsme měli katastrofální. Hned v 5. minutě rozehrál náš stroper na brankáře, který chtěl na velkém vápně udělat kličku. Ta mu však nevyšla a soupeř tak šel snadno do vedení. Od té doby jsme začali útočit, ale kromě jedné tutovky to bylo z naší strany především o náznacích. Směrem dopředu jsme dneska byli bezzubí. Ke konci zápasu jsme otevřeli hru a hráli na tři útočníky, což dokázal soupeř využít k navýšení skóre. V 88. minutě jsme po závaru dokázali snížit na 1:2, ale to už bylo z naší strany bohužel vše. Vyrovnání už jsme se nedočkali. Ztráta v takovém utkání nás moc mrzí,“ zhodnotil utkání liblický trenér Petr Samek.

„Dnešní utkání nemělo oboustranně úroveň I. B třídy. My se s tím musíme popasovat a v příštím utkání zase zabrat a poprat se o body,“ dodal Samek.

Branka: 88. Sobotka.

Rozhodčí: Polák. ŽK: 0:0. Diváci: 80. Poločas: 0:1.

Liblice: Hanuš st. – Kovačka, Fott, Sobotka, F. Řípa – Pačes, Vlk, Dušek, Karlík (63. Lanc) – P. Nouzák (46. Hanuš ml.), Pop.

Nymburský deník

Liblice – Trenér sadských fotbalistů Josef Král se prvního mistrovského utkání na půdě Liblice obával. Ale nemusel. Jeho mužstvo na úvod nové sezony I.B třídy zvítězilo. Střelecky se uvedla nová akvizice, útočník Jizba.

LIBLICE – SADSKÁ 1:2

„Už po pěti minutách hry jsme po chybě gólmana a stopera dali první branku. Pak nás domácí zatlačili, nakopávali dlouhé míče a pořádně se to mlelo. My jsme se snažili hrát fotbal, byl to velký boj,“ uvedl k prvnímu poločasu zápasu trenér sadského mužstva Josef Král. „Ve druhém poločase jsme byli lepší a mohli jsme přidat další dvě branky, šance měli Jizba a Fér. Naše vítězství je zasloužené, takže se vstupem do soutěže jsem spokojený,“ dodal trenér vítězů.

Branky: 88. Sobotka – 5. Jizba, 79. Tolma.

Rozhodčí: Polák. Bez karet. Diváci: 80. Poločas: 0:1.

AFK Sadská: Šaroch – Rozsypal, Čapek, Štácha (82. Štěpán) – Jindra, Svoboda, Kalina, Tolma – Fér, Remsa, Jizba (87. Šimůnek).

Zdroj: Kolínský & Nymburský deník