Pátek – Tři zápasy, tři porážky. Taková je zatím bilance liblických fotbalistů v novém ročníku I. B třídy skupiny C. Naposledy nestačili na Pátek a na jeho půdě prohráli 0:1.

„Domácí si vytvořili víc šancí a z tohoto pohledu vyhráli zaslouženě,“ přiznal trenér Petr Samek.

„Sice jsme si věřili, že bychom to mohli ubetonovat, navíc se dařilo našemu brankáři, který chytil tři šance soupeře. V zápase ale vždy uděláme jednu nebo dvě chyby a to nás pak stojí body. Přesně to se stalo i nyní, kdy jsme neuhlídali standardku domácích. Bohužel dopředu jsme impotentní. Celou sezonu je to velké trápení. Když ještě vezmu v potaz to, že jsme přijeli bez čtyř lidí, tak zákonitě nemůžeme konkurovat takto ambiciózním týmům jako je Pátek,“ dodal Samek.

Branky: 55. Jan Fořt.

Rozhodčí: Divílek. ŽK: 1:3. Diváci: 100. Poločas:0:0.

Liblice: Hanuš ml. – P. Nouzák, Fott, Brtník (58. Rohn), F. Řípa – Kovačka, Dušek, Pop, Karlík (72. Březina) – Pačes, Hrstka.

Nymburský deník

Pátek – Po třech kolech jsou stoprocentní. Nováček fotbalové I.B třídy z Pátku vyhrál i třetí zápas letošní sezony. Na svém hřišti porazil Liblice.

PÁTEK – LIBLICE 1:0

„Do utkání jsme šli s taktikou soupeře zatlačit na jejich půlce a dát rychle první branku. Ale nedařilo se nám v koncovce. Ve 12. minutě šel sám na brankáře Kollmann, ale nedal. Potom zklamal Sporiš a ve 30. minutě se po rohu dostal k dorážce Bulíř, ale branku těsně minul. Po řadě šancí zahrozili i hosté. Střelu směřující do šibenice skvěle zlikvidoval Král. Ve druhé půli koncert v zahazování šancí pokračoval. Smůlu v zakončení utnul až Jan Fořt. My jsme uhájili hubené vítězství 1:0,“ řekl po utkání trenér Pátku Pavel Vančura.

Branka: 55. Fořt.

Rozhodčí: Divílek. ŽK: 1:2. Diváci: 100. Poločas: 0:0.

TJ Pátek: Král – Adamec, Bulíř, Kohoutek, Bartheldy – Martin Paclík (70. Hubáček), Sporiš, Bilý, Marek Paclík (81. Zelenka) – Kollmann (88. Čáp), Jan Fořt.

Zdroj: Kolínský & Nymburský deník