Polepy – Sice potvrdili pozici favorita a lídra soutěže, ale o výhru se museli strachovat až do konce. Fotbalisté Polep porazili v okresním derby Liblici 1:0 a nadále tak kralují tabulce I. B třídy skupiny C.

FOTOGALERIE (Kolínský deník)

„Vyrovnané utkání, ve kterém jsme sice měli více ze hry, ale dali jen jeden gól. Proměňování gólových šancí bylo z naší strany špatné, ale myslím, že divákům se zápas musel líbit, protože se hrál fotbal bohatý na šance a byl napínavý až do konce,“ uvedl asistent Polep Vít Mádle.

„Předvedli jsme docela slušný fotbal. Domácí měli sice hodně šancí, nás ale podržel brankář Hanuš, který měl velký den. Ale i my jsme měli tři tutovky. Myslím si, že kdybychom je proměnili, mohl být výsledek jiný a hrálo by se jinak. Navíc jsme jediný gól dostali po naší fatální a zbytečné chybě. Podle mě by zápasu slušela remíza,“ řekl po utkání liblický trenér Petr Samek.

„Kluky bych chtěl pochválit, příkladně bojovali. Musím ale uznat, že polepští hráči jsou výborní fotbalisté. Kvalita byla na jejich straně. Ale každý den není posvícení a to se ukázalo v tomto zápase. Škoda, bod jsme si zasloužili,“ dodal Samek.

Jak šly minuty

7. V souboji dvou „2″ Hrstka přetlačil Raka, následný jeho pokus ale brankář Polep Černý zneškodnil.
8. Vzápětí se na druhé straně vyznamenal gólman Hanuš, který po spolupráci Karkoše s Javorkem pokus druhého jmenovaného vyrazil na roh.
10. Lukáš Kmoch si všiml, že Hanuš je trošku víc z branky, tak se ho snažil zaskočit lobem. Chytrý a pohotový pokus domácího špílmachra ale lízl pouze břevno.
11. První gól derby. A jak se později ukázalo, i poslední. Nouzák chtěl odkopnout míč do bezpečí a hodně dopředu, jenomže se mu to nepovedlo. Balonu se zmocnil Kmoch, na vápně našel Javorka, který levačkou otevřel skóre – 1:0.
18. O chvíli později dal o sobě vědět další z režisérů hry Polep – Müller, ale i s jeho pokusem si Hanuš poradil.
25. Diskutovaný moment derby. Hosté nakopli dlouhý balon dopředu, za kterým se hnal rychlík Hrstka, zároveň mimo pokutové území vyběhl brankář Černý. Ten byl u míče o chloupek později. Následovala srážka, po které naštěstí oba aktéři pokračovali dál ve hře. Rozhodčí Hron tento střet vyhodnotil žlutou kartou pro domácího gólmana. „Byli jsme tam téměř současně. On tam byl možná o špičku dřív. Je pravda, že jsme se srazili, ale nebyl tam vůbec žádný úmysl hráče srazit. Dokonce jsme se nedotkli ani nohama, ale tělem,“ popsal situaci Jiří Černý.
32. Další situace, po které se hostující příznivci chytali za hlavu. Hrstka se dostal do dobré střelecké pozice, jenomže místo toho, aby vystřelil levou, zkoušel to „bekhendem“ a trefil pouze břevno.
35. Po delší odmlce se o slovo opět přihlásily Polepy. Spolupráci Javorka se zakončujícím Slezákem opět vyřešil Hanuš.
38. Ten byl ústřední postavou i po akci Suchánka – Kmocha a střílejícího Javorka. „Všechny pokusy jsme stříleli do brankáře. Ten nemusel snad ani jednou na zem. Dres má pořád čistý a ještě mu voní Arielem,“ poznamenal asistent Polep Vít Mádle.
60. Další situace, která zaváněla gólem. V dobré palebné pozici byl Kmoch, těsně před brankovou čárou však trefil Šmejkala, od něhož se míč odrazil těsně vedle.
61. Neuběhla ani minuta a domácí si připsali další střelecký pokus. Změnit stav se tentokrát pokoušel Müller. Ale ani on nebyl úspěšný. Proti byl opět čaroděj Hanuš.
68. Obrovská možnost pro hosty vyrovnat. Rak na pozici stopera udělal chybu, míče se zmocnil Hrstka, běžel sám na Černého, ten však nemusel ani zasahovat. Hrstka totiž poslal balon vedle.

Branka: 11. Javorek.

Rozhodčí: Hron. ŽK: Černý, Rak (oba Polepy).Diváci: 100. Poločas: 1:0.

Polepy: Černý – Vaňkát, Suchánek, Rak, Dittrich – Böhm, Kmoch (86. Zelenka), Müller, Karkoš – Javorek, Slezák (59. Sova).

Liblice: Hanuš – Vlk, Šmejkal, Rišian, Nouzák (62. Kovačka) – Pačes (83. Fott), Dušek, Nekolný, Pop – Hrstka, Brtník (46. F. Řípa).

Zdroj: Kolínský deník